Staří psi Clou jsou po letech zpět s novou deskou a vysokými ambicemi

21.09.2012 11:15 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Clou - Old Dogs New Tricks
© facebook interpreta
Clou budou vydávat nové album. Jedna z nejúspěšnějších domácích poprockových kapel poslední dekády, jejíž nejslavnější singl "Island Sun" nějaký čas rotoval i na evropské MTV, se ozývá po čtyřech letech. A znovu má ty nejvyšší cíle.

Dnes jsou Clou v jiné pozici než v dobách největší slávy, kdy třeba stáli na jednom pódiu s Green Day při jejich pražské zastávce v roce 2005. Členy skupiny úspěšně pohltil rodinný život, proto ta poměrně dlouhá odmlka od poslední studiové nahrávky "For Tonight". "Staří psi" se ale takřka na den přesně po čtyřech letech vrací s deskou "Old Dogs New Tricks".

Čtvrtá řadovka se začala natáčet od července a Clou si na pomoc do studia přizvali kytaristu skupiny Support Lesbiens Hynka Tomana, který dohlíží na nahrávání vokálů. Stejně jako v případě starších věcí bude i "Old Dogs New Tricks" kompletně v angličtině. "Každý se nás na to ptá a my mu odpovídáme stejně: 'Clou budou vždycky v angličtině'," řekl médiím frontman formace Lukemo. A jaké cíle si kapela dnes dává? "Znovu chceme na české hudební scéně dosáhnout co největšího úspěchu," říká směle zpěvák, který se na začátku letošního roku stal otcem dcery Bely.

"Old Dogs New Tricks" bude oficiálně k dostání od 15. října a hned osm dní na to, v úterý 23. října, proběhne křest desky v pražském Bontonlandu, jehož součástí bude i autogramiáda. Hlavní akce se ale chystá až na 6. prosince do Lucerna Music Baru (více informací zde). Teprve tam se dozvíte, jestli se staří psi naučili nějaké nové kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY