Flo Rida a TobyMac jsou novými lídry v USA

06.09.2012 15:37 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Flo Rida se s "Whistle" vrátil v USA zpět na první místo v singlech, když porazil Taylor Swift. Novinka Maroon 5 už je bronzová a Neon Trees se dostali do první desítky. Pořadí desek vyhrál křesťanský zpěvák TobyMac před hiphopovou skupinou Slaughterhouse, Alanis Morissette skončila pátá.
Flo Rida - Whistle
© facebook interpreta
SINGLY - Po dvou týdnech ve vedení Taylor Swift s "We Are Never Ever Getting Back Together" porazil Flo Rida a vrátil se tak s "Whistle" na zlato. Celkový rozdíl byl velmi malý, a kdyby Taylor v USA vypustila skladbu na streamovací služby, asi by vedení bývala udržela.

S oceněními Airplay a Streaming Gainer se hitovka "One More Night" Maroon 5 dostala už na bronz, z kterého sesadili Ellie Goulding. fun. si udrželi pětku. A jak jsem minule předeslal, Neon Trees se opravdu dostali do první desítky, rovnou hned na šestku. Vám se "Everybody Talks" líbí?

Novinku týdne mají OneRepublic, "Feel Again" (61) se objeví na jejich třetím albu. O dvou dalších debutech, "Battle Scars" (72) Lupeho Fiasca a Guye Sebastiana a "Thrift Shop" (96) Macklemorea a Ryana Lewise si povíme více v srpnovém Měsíci v hip hopu. Žebříček uzavírá Kelly Rowland a Lil Wayne s "Ice".

    Top 10 - singly:
  1. Flo Rida - Whistle
  2. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  3. Maroon 5 - One More Night
  4. Ellie Goulding - Lights
  5. fun. - Some Nights
  6. Neon Trees - Everybody Talks
  7. Katy Perry - Wide Awake
  8. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Time
  9. Justin Bieber feat. Big Sean - As Long As You Love Me
  10. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Songs Of The Summer 2012

Billboard pravidelně měří ve speciálním žebříčku výkon singlů za červen, červenec a srpen a nyní už víme, která skladba se stala nejoblíbenější v létě 2012. Je jí pochopitelně "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen. Celé desetipoložkové pořadí vypadá takto:

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
2. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
3. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
4. Katy Perry - Wide Awake
5. Ellie Goulding - Lights
6. Rihanna - Where Have You Been
7. fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
8. David Guetta feat. Sia - Titanium
9. Nicki Minaj - Starships
10. Flo Rida - Whistle

TobyMac - Eye On It
© facebook interpreta
DESKY - Potřetí v historii Billboardu vyhrál pořadí desek interpret, který nese nálepku Christian Music. TobyMac však není úplně běžný křesťanský zpěvák, je to z velké části i rapper a nová deska "Eye On It" je hodně popová až taneční. 69 tisíc prodaných kusů stačilo na vítězství, Tobyho první. Hiphopová superkapela Slaughterhouse se i přes pomoc Eminema musela spokojit se stříbrem, druhé desky "Welcome To: Our House" se prodalo 52 tisíc kusů.

Trey Songz spadl na trojku s téměř 70%ním propadem, Now! si pohoršilo jen lehce a skončilo čtvrté. Osmá řadovka Alanis Morissette "Havoc And Bright Lights" se umístila na pětce, což je sice lepší než osmička čtyři roky starého "Flavors Of Entanglement", prodej je však poloviční. Na šesté příčce se udrželi Maroon 5, na sedmičku spadl 2 Chainz, za ním je díky iTunes slevě Carrie Underwood. Do první desítky se zpátky vrátila Adele, naopak jsme zamávali One Direction, Justinovi Bieberovi, Ricku Rossovi a DJ Khaledovi.

Příští týden na prvním místě uvidíme Matchbox Twenty, čtvrtá deska "North" bude s 100+ tisíci prodanými kusy jejich prvním zlatým umístěním. Do Top 10 se těší ještě Imagine Dragons a Lecrae.

    Top 10 - alba:
  1.  N TobyMac - Eye On It (69)
  2.  N Slaughterhouse - Welcome To: Our House (52)
  3. Trey Songz - Chapter V (41, -69 %)
  4. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 43 (41, -9 %)
  5.  N Alanis Morissette - Havoc And Bright Lights (33)
  6. Maroon 5 - Overexposed (31, -4 %)
  7. 2 Chainz - Based On A T.R.U. Story (29, -38 %)
  8. Carrie Underwood - Blown Away (28, +85 %)
  9. fun. - Some Nights (25, +3 %)
  10. Adele - 21 (23, -2 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY