Peter Gabriel oslaví výročí svého legendárního alba "So" ve velkém stylu

30.08.2012 10:01 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Peter Gabriel - So (deluxe box set)
© facebook interpreta
V květnu roku 1986 vydal britský hudebník Peter Gabriel své legendární album "So". S malým zpožděním se u příležitosti 25. výročí od tohoto okamžiku dočkáme nabušené reedice.

Rozšířená verze zmiňované desky vyjde 22. října a bude mít hned několik formátů. Kromě standardní jednodiskové verze, která bude obsahovat zremasterovanou původní nahrávku o devíti hudebních stopách, bude k mání i třídesková edice, která nabídne na dalších dvou audio CD záznam živáku z roku 1987 z Atén.

Asi největší pozornost ale bude směřována k limitovanému box setu. Ten bude navíc obsahovat ještě DVD "Live In Anthens 1987", DVD dokument "So: Classic Album", stoosmdesátigramový vinyl s remasterovanou originální nahrávkou, dvanáctipalcový singl s dosud nevydanými písněmi "Courage" a "Sagrada" a alternativní verzí hitu "Don't Give Up". Dalšími položkami boxu bude šedesátistránková kniha a tzv. "So DNA CD", které unikátním způsobem prezentuje celý proces vzniku a vývoj jednotlivých písní, od jednoduchých rytmických a melodických nápadů, přes první zpívané verze až k finálním nahrávkám.

Ke koncertnímu DVD je třeba dodat, že "Live in Athens 1987" je vůbec prvním natočeným koncertem Petera Gabriela. Režíroval ho Michael Chapman, výkonným producentem byl Martin Scorsese. Záznam byl pro potřeby boxu kompletně zrestaurován z 35mm negativů a přemíchán do 5.1 zvuku. Na DVD se pochopitelně objevuje úplně poprvé.

Tracklist koncertního CD a DVD bude vypadat takto: This Is The Picture (Excellent Birds), San Jacinto, Shock The Monkey. Family Snapshot, Intruder, Games Without Frontiers, No Self Control, Mercy Street, The Family And The Fishing Net, Don’t Give Up, Solsbury Hill, Lay Your Hands On Me, Sledgehammer, Here Comes The Flood, In Your Eyes, Biko.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY