Poslechněte si "Madness" Muse

21.08.2012 14:38 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Muse
© Petr Klapper / musicserver.cz
Anglické trio Muse má postupně dávkovanou virální kampaň na nové album "'The 2nd Law" vskutku promyšlenou a po olympijské skladbě "Survival" a videotraileru/outru chystané desky "The 2nd Law: Unsustainable", který celá řada lidí včetně nás mylně považovala za pilotní singlovou vlaštovku, nyní konečně přichází první oficiální singl.

Ten už by měl definitivně nastínit hudební styl a zvukový kabát celé kolekce. Výsledek tedy bude rozhodně hodně kontroverzní. Nejspíš se musíme definitivně rozloučit s kytarovým pojetím hudby kapely a nářezovými peckami jako "Stockholm Syndrom" nebo "Hysteria".

"Madness" pohání triviální electro rytmická smyčka (a takřka nulové využití živých nástrojů), která ale trochu připomene i ty nejpopovější hity Queen z 80. let. To však není jediná paralela s legendární kapelou, v druhé o dost povedenější gradující půlce skladby s vypjatým Bellamyho zpěvem uslyšíme kytarové sólo jak vyšité od Briana Maye. Celkový syntetický zvuk ale připomene hlavně minulé album "The Resistance" než cokoliv ze staré tvorby kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY