Carly se v USA směje poosmé, Zac Brown podruhé

03.08.2012 08:40 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Carly Rae Jepsen vyrovnala letošní rekord Gotyeho a vede singly s "Call Me Maybe" osmým týdnem. Katy Perry si polepšila na stříbro, Flo Rida na čtyřku. Zac Brown Band využil slabých debutů a po týdnu se vrátil na první místo s "Uncaged", před Nase a novinky The Gaslight Anthem a Passion Pit.
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
SINGLY - Pravidelní čtenáři si určitě pamatují statistiku z posledního vydání (nebo jsem chodící databanka sám?) a vědí, že Gotye vedl se "Somebody That I Used To Know" osm týdnů, a Carly Rae Jepsen ho tedy nyní s "Call Me Maybe" vyrovnala. Zvrátila trend a polepšila si v downloadech i streamech, navíc její píseň s Owl City "Good Time" už je na třináctce.

"Wide Awake" Katy Perry, zcela nepochopitelně nominované na několik videocen MTV (naštěstí tam je i "Bad Girls", "Take Care" nebo "We Found Love") si polepšilo na druhé místo, zejména díky větším propadům "Payphone". Její singl je v rádiích třetí se 117 miliony a v části Pop Songs (počítají se pouze mainstreamová popová rádia) už první, historicky podeváté, čímž vyrovnala rekord Rihanny.

Flo Rida se s "Whistle" dostal už na čtyřku, na úkor Ellie Goulding (ta má ale dvojnásobek v rádiích, 109 milionů) a Gotyeho. Jako jediný z Top 10 zaznamenává výrazné posuny a minimálně pódium je ještě jisté. Na hranici první desítky už je "Some Nights" fun., které už vede v Alternative Songs (část rádiožebříčku), a Cher Lloyd s "Want U Back". Příští týden by se do druhé desítky měl dostat Justin Bieber s "As Long As You Love Me", vyšlo totiž výborné video.

Novinkám dominoval "team Kanye", 89. místo má Pusha T s "New God Flow", o dvě místa níže je 2 Chainz s "Birthday Song", hned za ním startuje Nicki Minaj s novým videosinglem "Pound The Alarm".

    Top 10 - singly:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. Katy Perry - Wide Awake
  3. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. Flo Rida - Whistle
  5. Ellie Goulding - Lights
  6. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  7. Rihanna - Where Have You Been
  8. David Guetta feat. Sia - Titanium
  9. Usher - Scream
  10. Pink - Blow Me (One Last Kiss)

Zac Brown Band - Uncaged
© facebook interpreta
DESKY - Jen 48 tisíc prodaných kusů stačilo Zac Brown Bandu na prvenství, nižší číslo tu nebylo rok a půl. Za "Uncaged" spadl Nas, deska "Life Is Good" si po zlatém debutu pohoršila o klasických sedmdesát procent. Na trojce slaví rockeři The Gaslight Anthem, čtvrté album "Handwritten" je jejich jednoznačně nejúspěšnějším. Kariérního maxima dosáhli i electropopoví Passion Pit, "Gossamer" bylo čtvrté, přitom debut "Manners" skončil až padesátý první.

V druhé a třetí desítce máme tři zajímavé novinky, tedy "novinky". Jedná se o výběrovky Slipknot "Antennas To Hell" na osmnáctce, "Dance Again... The Hits" Jennifer Lopez na dvacítce a "Tomorrow Never Know" The Beatles (iTunes exclusive) na dvacet čtyřce.

Příštímu týdnu bude dominovat baus Raus, tedy Rick Ross, "God Forgives, I Don't" má na dvě stě tisíc prodaných kusů. Do první desítky by měli proniknout Joss Stone a Gloriana.

    Top 10 - alba:
  1. Zac Brown Band - Uncaged (48, -38 %)
  2. Nas - Life Is Good (45, -70 %)
  3.  N The Gaslight Anthem - Handwritten (40)
  4.  N Passion Pit - Gossamer (37)
  5. ▼ Kidz Bop Kids - Kidz Bop 22 (35, -45 %)
  6. Justin Bieber - Believe (35, -22 %)
  7. One Direction - Up All Night (33, -8 %)
  8. Frank Ocean - Channel Orange (33, -40 %)
  9. Adele - 21 (30, -9 %)
  10. Maroon 5 - Overexposed (23, -20 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY