Steve Harris z Iron Maiden nachystal sólovku

24.07.2012 14:30 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Steve Harris - British Lion
© facebook interpreta
Basák legendárních Iron Maiden Steve Harris potěší na podzim sólovým albem. Deska s názvem "British Lion" bude obsahovat deset písní a měla by vyjít již 24. září.

Harris album natáčel během koncertních přestávek jeho domovské kapely více než dva roky a obklopil se při tom svými přáteli. "Tahle deska překvapí a vyvolá rozkoš u všech fanoušků," dodává Steve, který je v kapele Iron Maiden považován za vůdčího skladatele.

Mezi hosty alba najdeme například zpěváka Richarda Taylora nebo kytaristu Davida Hawkinse. Finální mixáž si vzal na starosti Kevin Shirley, který se v minulosti podepsal i pod několik alb Harrisovy domovské kapely, ale spolupracoval například i na deskách Led Zeppelin nebo Rush.

Názvem svého sólového alba Steve Harris vyjadřuje svůj velký patriotismus. "Vždy jsem byl hrdý na to, že jsem Brit. Nevidím jediný důvod, proč bych být neměl. A není to otázka politiky nebo nějakého mávání vlajkou, spíš něco jako vyjádření podpory fotbalovému týmu. Vlastenectví vždycky umělce silně inspirovalo a nejinak je tomu u mě," uvádí Harris mimo jiné v tiskové zprávě.

Album má již i finální tracklist, který vypadá následovně: This Is My God, Lost Worlds, Karma Killer, Us Against The World, The Chosen Ones, A World Without Heaven, Judas, Eyes Of The Young, These Are The Hands, The Lesson.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY