One man show Damiena Rice

11.07.2012 17:03 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

"Prosím vás, můžu si objednat ještě pivo?" "Ne, koncert už začíná, takže bohužel." Bezmála tříhodinové vystoupení s kompletně zavřeným barem. Během koncertu vám před očima svítí Maslowova pyramida potřeb. Damien to vyřešil šalamounsky, otevřel si lahev vína přímo na jevišti.

Live: Damien Rice

místo: Roxy, Praha
datum: 10. července 2012

Damien Rice, Roxy
© Petr Klapper, www.PetrKlapper.com
Fyziologická Potřeba: "Fajn, takže tu teď budu celej koncert u Suchánků."
Společenská Potřeba: "Nemáš všude chodit na poslední chvíli. Navíc jsi to měla všude napsaný, že si Damien výslovně přeje, aby během jeho koncertu nejely bary."

FP: "A žádná volná židle už taky není?"
SP: "No voni tu na tebe budou všichni čekat, aby ti drželi místo v první řadě. Ses na ten koncert těšila, tak to vydržíš i ve stoje."

FP: "Hmm, takže Damien hraje první vál tam vepředu, ale tady vzadu je volnej gauč."
SP:"No, ale tam hovno uvidíš a uslyšíš."
FP: "Právě na mě v uličce třikrát někdo šlápl, kam ti lidi choděj, když ne na bar? Jo, asi na záchod. Hm, potřebuju na záchod."
SP: "Půjdeš až po koncertě, v Roxy se musí beztak končit v deset. To vydržíš."
FP: "Navíc stejně není nic k pití. Fuj, tady je vedro. A žádná voda. Nikde žádná voda. A děsný vedro. Už chápu, proč si vybrali Damienův song do "Ztracených", navozuje to dost podobnou atmosféru."
SP "Ty naděláš, předevčírem se brodíš bahnem na Rock For People, střídavě ve vedru a příšerné bouřce, a tady budeš fňukat".

Roxy, Roxy
© Petr Klapper, www.PetrKlapper.com
SP: "Ten Damien má tak neuvěřitelně procítěný balady! To je balzám na duši."
FP: "Hmm, ten gauč je tak pohodlnej, u toho bych klidně usnula..."
SP: "Nespi, Damien teď říká fóry. Jeden fór za druhým. Se strašně sexy irským přízvukem. A do toho tak skvěle zpívá, úplně mi z toho běhá mráz po zádech. Škoda, že nejsem vepředu!"
FP: "V tom vedru? Neblázni, je tu ten gauč..."

.
.
.
.
.
.
(o dvě hodiny později)

Damien Rice, Roxy
© Petr Klapper, www.PetrKlapper.com
SP: "Jé a teď si vzal nějakou holku na pódium a pije s ní láhev vína, jenom si tam tak vykládají, zpívají, hrajou na kytaru, achjo, že já nejsem vepředu... jéé a teď dal Cohena, boží."
FP: "A ta láhev vína..."
SP: "A ještě další přídavek, ten Damien je fakt boží, jak si hraje jenom tak, co ho napadne a co mu řeknou lidi. Ti lidi vepředu, grrr...."
FP: "Počkat, dyť už je po jedenáctý, to už hraje skoro tři hodiny... TŘI HODINY!!!! Ten gauč už začíná tak tlačit..."
SP: "Tak už poslední song, počkám do konce, kdyby pak třeba ještě něco zajímavýho řekl, aspoň to budu moct napsat do reportu."
FP: "Radši už pojď, než se všichni nahrnou ke vchodu, beztak ti pak napíšou, že se o koncertě nic nedozvěděli, že je absolutně nezajímá, že máš žízeň a že snad byli na úplně jiném koncertě."
SP: "Nene, napíšu podrobnou analýzu všech písní, co zahrál, s jejich historií, výkladem textů, psychologického rozboru Damienovy duše a tak".
FP: "To určitě. Nejdřív si vzpomeň na Maslowa, aby ses mohla realizovat ty, musím být nejdřív saturovaná já. A to máš jediný štěstí, že jsme našly aspoň ten gauč."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY