Umakart vydává singl a ohlašuje nástupce "Manuálu"

26.06.2012 14:49 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Umakart
© Petr Klapper / musicserver.cz
O seskupení Umakart, ve kterém spojily síly takové hudební osobnosti jako Jaromír Švejdík (Priessnitz), Dušan Neuwerth (Tata Bojs) či Jan P. Muchow (Ecstasy Of St. Theresa), bylo v poslední době slyšet především díky hitu "Půlnoční", který odstartoval comeback zpěváka Václava Neckáře.

Nyní ovšem Umakart pracuje na vlastní tvorbě. Natáčení nástupce osm let starého debutu "Manuál" je v plném proudu, venku by nové album mělo být na podzim, přičemž propagaci podpoří i turné plánované na listopad a prosinec. Na hmatatelnější důkazy o činnosti této formace, než jsou strohé informace o natáčení desky, není však nutné čekat dlouho. Již 1. července bude zveřejněn pilotní singl "A venku zase prší", který bude možné v digitální formě zakoupit na Supraphonline.cz.

Umakart se poprvé veřejně nadechl k životu v roce 2004 písní "Brněnský drak" na kompilaci časopisu Ultramix a singlem "Může se stát". Debut, který jsme vyhodnotili jako jednu z nejlepších desek dekády, následoval ještě do konce roku. Původně šlo o odpočinkový projekt, kde chtěl Švejdík použít písně, které se nehodily pro domovské Priessnitz. Kapelu kromě výše zmíněných v současnosti dále tvoří klávesák Jiří Hradil (např. Tata Bojs) a bubeník Tomáš Neuwerth z Nieriky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY