Poslechněte si "Running" Downbelow

19.06.2012 17:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Downbelow
© facebook interpreta
Frýdecko-místecká kapela Downbelow se před časem blýskla povedeným debutem "Roadside Traveller", který si odnesl pochvalnou recenzi i na musicserveru. Skupina ale nyní už pracuje na novém materiálu a v podobě písně "Running" už jej i představuje svým příznivcům.

Skladba se objeví na právě nahrávaném EP, které by mělo vyjít na přelomu srpna a září. Jeho produkci má na starosti Amák Golden, jehož můžete znát z kapely Night nebo jako bývalého člena Sunshine. Na nahrávce se podílejí i členové kapely NiceLand a Jaromír Švejdík z Priessnitz.

Jak osoba producenta změnila zvuk formace? "Poprvé se u Downbelow objevují syntezátory a klávesy, avšak stále vycházíme z kytarových kořenů. Obsah zůstal stejný, ale forma se mění. Ve zvuku nahrávky a rytmice je slyšet zásadní posun," přibližuje zpěvák David Kopřiva. Bubeník Petr Fuciman jej doplňuje: "Do studia jsme přišli s jasnou koncepcí a hotovými písněmi, avšak po první produkční schůzce z původního materiálu zůstalo jen torzo. Producent měl volnou ruku, což je na výsledku znát."

Aktuální novinku i starší skladby určitě uslyšíte v rámci nového programu s videoprojekcemi, který Downbelow představí na festivalu Sweetsen fest v pátek 28. června v domovském Frýdku-Místku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY