John Hiatt přiveze poprvé do Prahy svoji americanu

20.06.2012 13:34 - Kateřina Hejdová | foto: facebook interpreta

John Hiatt
© johnhiatt.com
To nejlepší z blues, rocku, country a folku přiveze do Prahy ve svých písních Američan John Hiatt. Muzikant, kterého například list Lost Angeles Times nazval jedním z "nejvšímavějších" hudebních autorů posledních 40 let, představí 24. června v Paláci Akropolis aktuální album "Dirty Jeans And Mudslide Hymns".

Muž, který byl mnohokrát nominován na cenu Grammy, a nikdy ji nezískal, autor nenápadných písniček, z nichž Bonnie Raitt nebo Rosanne Cash později udělaly hity, osobnost zastrčená do pozadí generací příznivců slavnějšího Boba Dylana. Ve světě je uznávaný především jako autor hitů - jeho písně nahráli a proslavili například zmiňovaný Bob Dylan, Eric Clapton, BB King, Bonnie Raitt, Iggy Pop nebo The Neville Brothers.

Začal se kolem něho utvářet kult, který získával na síle až do poloviny 90. let. Jeho nezaměnitelný písničkářský styl dostal název americana. Před čtyřmi lety byl John Hiatt uveden do písničkářské síně slávy v Nashvillu a Americana Music Association mu udělila prestižní cenu za celoživotní přínos americkému písničkářství.

Vstupenky pořídíte od 792 korun v síti Eventim.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY