Neneh Cherry se svým novým jazzovým albem boří hranice, zboří je i v Praze?

19.06.2012 18:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Neneh Cherry
© facebook interpreta
Neneh Cherry je hudební fenomén, s hudebními počátky v punkových kapelách jako Rip Rag & Panic a vlivných Slits, vývojem v devadesátých letech s alby jako "Raw Like Sushi" a "Man" a celosvětově úspěšným singlem "Buffalo Stance". Dnes Cherry spojuje své síly s norským jazzovým triem The Thing a společně natočili očekávané album - fúzi s názvem "The Cherry Thing." Album, které vychází v těchto dnech, zatím sbírá jednu kladnou recenzi za druhou a tuzemské publikum se o jeho kvalitách bude moci přesvědčit 2. července v pražském Lucerna Music Baru.

Neneh Cherry v květnu poskytla rozhovor PlanetNotion, kde prozradila třeba i to, co se jí tolik líbí na jazzu. "Pro mě je jazz o sebevyjádření - hlavně o sebevyjádření v okruhu lidí, s kterými spolupracujete v tu danou dobu. V jazzu je velká citlivost, musíte si navzájem naslouchat, protože existuje jádro, ale také prostor k individuální improvizaci. Improvizace podle mě začíná fungovat, když opravdu posloucháte lidi, s kterými hrajete. Pokud je to předem naplánované, může to pak být repetitivní a to pro mě není," řekla.

A jak došlo ke spojení s The Thing? Zpěvačka objasnila: "Já a The Thing máme ve Stockholmu společného přítele Connieho Lindstroma, ve kterém se spojuje nadšení sedmiletého dítěte s moudrostí devadesátiletého mudrce - je to šílenec v nejlepším smyslu slova. Má spoustu dobrých nápadů a miluje hudbu. Vede ve Stockholmu klub s názvem Strand - bookuje tam umělce. Connie mě dal s The Thing dohromady. Padli jsme si do oka, protože mají rádi muziku, kterou hrál táta, ale já byla pro ně úplně jiná bytost a oni nikdy předtím nevystupovali se zpěvačkou. Když jsme se pak sešli, přijali mě úplně úžasně. Hrajou spolu dlouho, takže by mohli hrát naslepo. Mají sílu, ducha a energii, hned jsem se cítila naprosto svobodně."

Vstupenky za 640 Kč (+ poplatky) jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal nebo také v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu pak zaplatíte 750 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY