Podívejte se na "Na Rafandě" Václava Neckáře a Lenky Dusilové

15.05.2012 14:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Václav Neckář, rozhovor
© Martin Chochola / musicserver.cz
Nový Luňákův videoklip k písni "Na Rafandě" předchází vydání vinylu k posluchačskou obcí vřele přijaté desce "Dobrý časy". Neckářova comebacková nahrávka se záhy po vydání stala nejprodávanějším nosičem v hitparádě IFPI a zároveň je nejstahovanějším albem české mutace iTunes a obchodu Supraphonline, čímž navázala na veleúspěch vánoční koledy "Půlnoční".

Právě "Půlnoční" podle mnohých oplývala přílišnou plytkostí a přemírou patosu v textu i hlasovém projevu. Snad právě na tuto názorovou skupinu pak nová píseň "Na Rafandě" ostří, snažíce se ji přesvědčit o přehodnocení názoru na krasosmutnění. "Na Rafandě" zdobí hluboký text a neméně působivý zpěv dua Václav Neckář - Lenka Dusilová. Píseň s obzvláště emočně silnými pasážemi tak může mít smělé ambice získat na svou stranu všechny dosavadní skeptiky.

K "Dobrým časům" se chystají čtyři koncerty, na kterých se vedle Václava Neckáře a jeho bratra Jana představí také oba producenti a spoluautoři alba - Dušan Neuwerth a Jaromír Švejdík. V Praze se křest alba uskuteční i za doprovodu Lenky Dusilové 27. a 28. května ve Švandovo divadle. 5. června vystoupí Neckář v Brně, o den později v Olomouci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY