Prince Of Tennis a Prodavač vystoupí v Roxy již za pár dní

13.05.2012 14:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Prince Of Tennis
© Martin Chochola / musicserver.cz
Ve středu 16. května bude pražský klub Roxy patřit domácí kapele, která si v poslední době vysloužila takovou přízeň odborné kritiky i "obyčejných" milovníků kvalitního indie electropopu jako málokterá jiná. Svůj první samostatný pražský koncert si zde totiž odbudou Prince Of Tennis, kteří byli za svůj loňský debut "Urbi And Orbi" nominovaní na cenu Apollo. Krýt záda jim pak bude Prodavač, nový projekt Šampona, bývalého zpěváka Sporto.

Právě vřelé přijetí alba "Urbi And Orbi", které vyšlo v březnu na labelu Starcastic také na vinylu a které je podle našich redaktorů osmou nejlepší českou deskou loňského roku, mělo zřejmě nemalý podíl na tom, že se nakonec Volenec a Čechtický rozhodli představit svou aktuální tvorbu fanouškům naživo v rámci krátkého miniturné, jež krom velkého koncertu v Roxy čítá například také vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava.

Dvojici navíc doplní také nový projekt Prodavač Šampona (ex-Sporto, ex-Shop Assistant). Ten má aktuálně na svém kontě debutové EP "Duchové", které vyšlo loni na labelu Starcastic coby free download a sám Šampon o své nynější tvorbě říká: "Je to moje pirátská vysílačka z Kostelce nad Černými lesy, která mi pomáhá udržovat aspoň základní kontakt se světem. Útržky schizofrenních myšlenek balí Prodavač do minimálních zvukových podkresů tak, aby ustál definici pop, kterou vnímá jako synonymum pro svobodu. V jednu chvíli Prodavač znamená jeden, v jinou třeba tři. Na cestě teď Šampona provázejí Kluk (ex-Sporto, Plugnplay, Komunisti) a Pe.Klo (Plugnplay, Komunisti)."

Klub bude otevřen od osmé hodiny večerní. Lístky koupíte v předprodeji sítí Ticketpro, Tickeportal a Ticketsream za 150 Kč (+ poplatky). Na místě budou lupeny za 200 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY