Hlas opustily Kristýna a Kristína - Daňhelová a Zakuciová

08.05.2012 00:55 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
V nedělním kole Hlasu Česko Slovenska se opět po čtrnácti dnech setkaly týmy Rytmuse a Josefa Vojtka. Večer to byl poměrně povedený, ale pravidla jsou neúprosná, a tak museli soutěž opustit další dva zpěváci. Výsledky byly poněkud překvapivé a vyřazování se neslo především v duchu ochrany těch několika málo kluků, co v soutěži zbyli. Ještě než se ale začal lámat chleba, představili svůj aktuální duet "Klid, mír a pokora" Richard Müller s Terezou Kerndlovou. Zatímco mí kolegové tuto písničku dost kritizují, mně osobně (ve chvíli, kdy se nesoustředím na obsahovou stránku) až tak nevadí a spojení těchto dvou hlasů má něco do sebe. Nicméně zpět k vyřazování.

Prvně se rozhodovalo u Rytmuse, kde diváci poslali dále dvojici Nikoleta Spalasová a Anna Veselovská. Vzhledem k počtu lidí v týmu už zbývající dva šli přímo do rozstřelu. Tím prvním byla Kristýna Daňhelová, která si střihla "Firework" Katy Perry. Písničky téhle zpěvačky jsou pokaždé dosti ošemetné a v případě Kristýny Daňhelové se to potvrdilo. Chyběl tomu větší náboj a drajv. Navíc většina diváků bude mít v paměti ještě podání Gabriely Gunčíkové, což byla úplně jiná liga.

Kristýna Daňhelová (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Druhým, kdo musel do rozstřelu, byl Juraj Zaujec, jenž sáhl po "Ayo Technology", původně od 50 Centa, ale tady to bylo v úpravě od Belgičana Milowa. Nutno říct, že ani jemu se příliš nedařilo. Sice to měl o to těžší, že se doprovázel pouze on sám na kytaru, ale to byl jeho risk. Vůbec nezvládl sladit rytmiku písničky a i v tomto případě platilo, že byl málo výrazný. Rytmus tedy neměl jednoduchou úlohu. Pokud by přihlédnul ke včerejším výkonům, musel by dál poslat Kristýnu, ale jak už jsem naznačil v úvodu, bylo potřeba chránit kluky, a tak se loučí Kristýna Daňhelová.

V týmu Pepy Vojtka byla situace po rozbalení obálek následující: bezstarostný večer si mohly vychutnávat Barbora Švidraňová a naprosto zaslouženě i Markéta Poulíčková. Naopak zpívat v pondělí musel Daniel Mrózek a bohužel i nemocná Kristína Zakuciová. Ta nastoupila na pódium jako první a tentokrát nešla do žádné rockové věci, ale překvapivě do Rihanny a její "Russian Roulette". Musím znova zopakovat, že se před ní klaním, jakým způsobem ji dokázala za daných okolností zazpívat. Vlastně na sobě nedala znát vůbec žádnou indispozici, její podání bylo čisté a potřebně dynamické.

Kristýna Zakuciová (Hlas Česko Slovenska)
© facebook interpreta
V tu chvíli to musel mít Daniel Mrózek celkem slušně nahnutý. Jeho odpovědí byla "Apologize" od OneRepublic a rozhodně se nedá mluvit o nějakém zázračném reparátu včerejších nepovedených Red Hot Chili Peppers. Bylo to o něco lepší, ale především vyšší polohy mu dělaly nemalé problémy a je trošku s podivem, že se do nich vůbec pouštěl. Přesto i Josef Vojtek si podržel jediného kluka v soutěži a, vymlouvaje se na to, že Kristínu Zakuciovou de facto chrání, ji poslal domů se léčit. Jsem přesvědčený o tom, že za čtrnáct dní, kdy by měla zpívat znovu, by se dala dohromady. V součtu pondělního a nedělního večera byla nesporně lepší než Daniel.

Příští týden se naposled představí pouze dva týmy - ten Michala Davida a ten Dary Rolins.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY