Jack White se sólovkou dominoval v USA

03.05.2012 21:19 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Zpěvák Jack White se rozhodl vydat sólovku a hned z toho bylo zlato, čehož nedosáhl ani s kapelou The White Stripes. V první desítce debutovali angličtí The Wanted. V singlech pódium zůstalo ve stejném složení Gotye-fun.-Maroon 5 a Wiz Khalifa, který měl i nejvyšší novinku týdne.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
SINGLY - Gotye zůstal neporažen, "Somebody That I Used To Know" dosáhlo třetího prvenství díky výbornému postupu v rádiích (+ 24 % na 106 milionů) a nevídaně vysokým downloadům, když se mu sumu 400 tisíc stažení podařilo jako úplně prvnímu překonat hned třikrát (542-463-414). Posledně jsme si uváděli, že fun. zase rekordních sedm týdnů prodávali přes tři sta tisíc. Nyní prodali přes 200 tisíc (a celkově už přes čtyři miliony) a v rádiích nadále vedou, v celkovém součtu jim to dalo stříbro. Bronz si ponechali Maroon 5 a Wiz Khalifa, když jim downloady spadly jen o třetinu, rádiový zásah o polovinu vzrostl a streamy se více než zdvojnásobily.

Na čtyřku se posunuli The Wanted (maximem zatím byla trojka) a už pátá je Carly Rae Jepsen, singl "Call Me Maybe" je přitom v downloadech a streamech už třetí. Flo Rida zůstal šestý a na šedesát čtyřce se objevil s chytlavou novinkou "Whistle", Justin Bieber se propadl na sedmičku a Nicki Minaj a One Direction si vyměnili pozice. První desítku stejně jako minule uzavírá Kelly Clarkson. V té druhé najdeme nejvyšší novinku, Wize Khalifu na sedmnáctce s "Work Hard, Play Hard", prvním singlem z připravované druhé řadovky "O.N.I.F.C." O místo níže už je "Climax" Ushera, které soustavně pomalu stoupá navrch; zároveň mu na sedmdesátce debutuje další singl "Scream".

Glee se v žebříčku umístilo dvakrát díky písním Whitney Houston, s "How Will I Know" a "It's Not Right But It's Okay". Calvin Harris, jehož "Feel So Close" je nyní třinácté, odstartoval s novou skladbou "Let's Go" s Ne-Yem na devětaosmdesátce. Country zpěvák Hunter Hayes má na 99. příčce píseň "Wanted". A Rihanna se do hitparády vrátila s čerstvým singlem "Where Have You Been".

    Top 10 - singly:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  3. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  4. The Wanted - Glad You Came
  5. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  6. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  7. Justin Bieber - Boyfriend
  8. Nicki Minaj - Starships
  9. One Direction - What Makes You Beautiful
  10. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)

Jack White - Blunderbuss
© facebook interpreta
DESKY - Jack White prvenství v americkém žebříčku alb nedosáhl se žádnou ze svých kapel (ani s The White Stripes), nyní to však zvládl se sólovým debutem "Blunderbuss", kterého se prodalo 138 tisíc kusů. Nezabránili mu v tom ani stálice Adele a Lionel Richie.

V celkově slabém týdnu se do top 10 dostaly ještě tři desky. Jedná se o dvě country alba, "Hard 2 Love" Lee Bricee a "Up All Night" Kipa Moorea, a americký debut britské formance The Wanted. Severoamerické EPčko obsahující skladby z jejich dvou britských desek a dvě novinky pojmenovali stejně jako kapelu a stejně jako první z desek. To asi aby se to pletlo. A shodou náhod konkurenční One Direction, nyní čtvrtí, si pro desku vybrali stejný název jako Kip Moore pro svůj debut.

Na příští týden jsem velmi zvědav, neboť vyšli B.o.B, Norah Jones, Santigold, Marilyn Manson či Carrie Underwood.

    Top 10 - alba:
  1.  N Jack White - Blunderbuss (138)
  2. Adele - 21 (84, -6 %)
  3. Lionel Richie - Tuskegee (78, -31 %)
  4. One Direction - Up All Night (50, -9 %)
  5.  N Lee Brice - Hard 2 Love (46)
  6.  N Kip Moore - Up All Night (37)
  7.  N The Wanted - The Wanted (34)
  8. Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded (32, -33 %)
  9. Gotye - Making Mirrors (32, -28 %)
  10. Jason Mraz - Love Is A Four Letter Word (29, -71 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY