Lenka Dusilová vyráží na jarní část baromantického turné

28.04.2012 15:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lenka Dusilová
© Martin Janecký
Čerstvá držitelka hudební ceny Anděl za zpěvačku roku Lenka Dusilová vyjíždí v květnu na první část turné k aktuálnímu albu "Baromantika". Nahrávka vyšla v prosinci loňského roku a byla velmi kladně přijata kritikou i veřejností.

Lenka v jarní části šňůry navštíví pět měst České republiky. Během léta pak vystoupí i na vybraných letních festivalech, jako jsou Colours Of Ostrava nebo Prague Proms. "Koncept baromantických koncertů stojí předně na atmosféře plynoucí z alba a na zručném muzikantství spolutvůrců desky a současných spoluhráčů, kterými jsou Beatka Hlavenková, producentské duo Viliama Béreše a Patricka Karpentskiho Tin Soldiers a bubeník a zpěvák Martin Novák. Rozhodně stojí za to si 'Baromantiku' poslechnout naživo, neb jsme si dali práci, aby to byl hudebně emotivní zážitek nejen pro nás, ale hlavně pro ty, kteří desku mají rádi. Baromantickým zvukem jsme si dovolili nakazit i pár starších věci z mého repertoáru," dodala ke konceptu a osobnímu obsazení koncertů Lenka Dusilová.

Více o dění kolem Lenky Dusilové, "Baromantiky" i sólových aktivit hudebnice najdete na jejích oficiálních stránkách nebo na Facebooku.

Termíny "Baromantika Tour":

11. 05. - Jablonec nad Nisou, Eurocentrum
15. 05. - České Budějovice, KD Slavie
22. 05. - Brno, Melodka
23. 05. - Zubří, KD
24. 05. - Český Těšín, KD

"Baromantika" na festivalech:

23. 06. - Valašské Meziříčí, Valašský Špalíček
12. 07. - Praha, Prague Proms
13. 07. - Ostrava, Colours Of Ostrava


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY