Kapela L.A. debutuje deskou "Papírové nebe"

18.04.2012 13:17 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

L.A. - Papírové nebe
© facebook interpreta
Po vzoru úspěšných kamarádů z branže Mandrage se o slovo hlásí další plzeňská kapela. Říká si L.A. a její ambice nejsou malé: s českými texty a zvukem britských kytarovek chtějí muzikanti dobít poprockovou scénu. V těchto dnech vydávají u vydavatelství Championship Music debutové album "Papírové nebe" a mají za sebou i křest v pražském klubu Roxy, kde desku pokřtil David Koller s Pavlem Andělem.

Mladá energická kapela vznikla na podzim roku 2005 v jednom z plzeňských sklepů. Jedenáct písní nového alba je syntézou celé počáteční tvorby L.A., drzého poprockového zvuku a výrazných elektronických prvků. Průměrnou angličtinu vystřídaly na debutu "Papírové nebe" česky psané texty. "Čechy jsou zahlcené mladými kapelami, které chtějí být zajímavé a schovávají se za anglické texty, které ani moc nedávají smysl. Nechtěli jsme být jednou z nich," vysvětluje kytarista Filip Horák důvod, proč původní skladby přetextoval do mateřského jazyka.

"Je to čistá práce, žádní hosté. I autorsky jsou to všechno naše věci, tak doufáme, že se budou fanouškům líbit," říká zpěvák a frontman Pavel Houf. S produkcí oslovili Borise Carloffa a masteringu desky se ujal Matouš Godík. Na výsledku je to prý znát. "Deska zní jako současný poprock s jasnými rockovými kořeny a melodičností doplněnou moderní elektronikou," říká Carloff, který je podepsán například pod hity skupin Charlie Straight, Kryštof, Wohnout nebo Sunshine a je také režisérem nového videoklipu k pilotnímu singlu těchto Plzeňanů "Jsi". Ten bude mít premiéru na TV Óčko v pátek 20. dubna a 26. dubna se L.A. představí fanouškům osobně v pořadu Mixxxer.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY