Podívejte se na "I Come Alive" The Used

07.04.2012 16:00 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

The Used - I Come Alive
© facebook interpreta
V době začínající MDNAmánie se vedle nového alba královny popu dostaly tento týden do nejlepší desítky Billboardu hned tři další novinky. The Used se svým "Vulnerable" byli jednou z nich. Pátá studiová nahrávka rockerů z Utahu si vedla podobně jako předešlý "Artwork" (2009) a zakotvila na osmé příčce. Hned nato vyšel videoklip k úvodnímu singlu "I Come Alive" a americké rádio KROQ se okamžitě začalo ptát, zda jej nebudou chtít některá média cenzurovat.

Jistě, mohla by chtít. Ale pádný důvod k tomu nemají. Bert McCracken a jeho kolegium si za ústřední téma snímku "I Come Alive" vybrali násilí na dětech, ale ve výsledku rozhodně nejde o kdovíjak kontroverzní video, i když se sem tam nějaká krev objeví. "Je to prostě jen kus umění k pobavení. Naše kapela v žádném případě netoleruje násilí nebo dětskou šikanu," vyjádřil se frontman The Used na adresu klipu režírovaného Aaronem Hymesem. Vidíte, dokonce to má diváka pobavit, tak jakápak cenzura?

Skutečně věřím tomu, že záměrem The Used nebylo šokovat, protože to se určitě nepovedlo. Nakonec je "I Come Alive" opravdu spíš video k pobavení než k zamyšlení. Zvlášť od momentu, kdy se z nebohého šikanovaného chlapce stane jako mávnutím kouzelného proutku odhodlaný agresor, který s baseballkou a nezbytnou válečnou vizáží vyráží za pomstou (hihi).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY