Wanastowi Vjecy startují turné, se světovou technikou v zázemí

30.03.2012 16:45 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Wanastowi Vjecy
© wanastowivjecy.cz
Již v úterý 3. dubna vyrazí jedna z hudebních ikon české scény 90. let Wanastowi Vjecy na koncertní turné k loňskému albu "Letíme na Wenuši". Fanoušci v České republice a na Slovensku tak budou mít, vyjma několika televizních vystoupení a také koncertu v pražském klubu Mlejn, možnost vidět a slyšet kapelu v obměněné sestavě naživo.

Z dříve avizovaného rozpisu turné ovšem za poslední dny dvě zastávky vypadly. "Bohužel jediné místo v tomto krásném městě, kam se vejdeme s chystanou produkcí, je opravdu jen KV Aréna. Byť se nám vedení haly pokusilo vyjít maximálně vstříc, podmínky jsou v tuto chvíli nad naše možnosti," vyjádřil se v půlce března management kapely ke zrušenému koncertu v Karlových Varech, přičemž nabídl vrácení peněz či výměnu vstupenek za lístky na vystoupení v Plzni a Ústí nad Labem. Z technických důvodů odpadl také koncert ve slovenském Brezne.

V ostatních místech se ovšem fanoušci mají těšit na působivou až ohromující audiovizuální show plnou známých hitů i nových písní z "Wenuše". O technické náročnosti chystané produkce svědčí fakt, že k synchronizaci všech jejích složek (hudby, světel, projekcí atd.) byl povolán speciální video server, který řídí takové světové show, jako je předávání filmových Oscarů nebo finále amerického fotbalu Super Bowl. V Česku byla tato technika zatím použita při předávání Českých lvů a Andělů.

Itinerář turné Wanastowích Vjecý vypadá po úpravách takto:
03. 04. Plzeň, hala Lokomotiva
06. 04. České Budějovice, Sportovní hala (za OMV)
10. 04. Ústí nad Labem, hala Sluneta
14. 04. Hradec Králové, TJ Slávia Hradec Králové
19. 04. Brno, hala Vodova
21. 04. Olomouc, Sportovní hala Univerzity Palackého
24. 04. Zlín, hala Euronics
28. 04. Ostrava, ČEZ Aréna (malá)
30. 04. Košice (SK), hala Cassosport
04. 05. Bratislava (SK), Aegon aréna NTC
10. 05. Praha, zimní stadion Eden


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY