The Devil Wears Prada jsou bez kláves, nechali Baneye jít

23.02.2012 15:46 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

The Devil Wears Prada
© facebook.com/tdwp
The Devil Wears Prada se rozhodli rozvázat poměr s klávesistou Jamesem Baneyem. Metalcorová formace z amerického Ohia, která s názvem evokujícím román spisovatelky Lauren Weisbergerové vtrhla na hudební scénu v roce 2005, to oznámila na Facebooku. Bližší důvody neuvedla. Podle stručného vyjádření se ale zdá, že by mohlo jít o rodinnou záležitost.

Odchod Baneye a jeho případné nenahrazení by pro kapelu znamenalo významný zásah do hudebního projevu. The Devil Wears Prada od první studiové nahrávky fungovali v šesti a obsluhu elektroniky měl ze sestavy na starosti výhradně právě Baney. Zatím není jasné, co vedlo k rozchodu, ani jak se k události zbytek týmu dále postaví. "Po pečlivém uvážení a s těžkým srdcem jsme se rozhodli rozejít se s klávesákem Jamesem Baneyem," napsali The Devil Wears Prada na svůj Facebook. "Držíme Jamesovi palce na startu jeho nové životní etapy doma s jeho ženou a naše neskutečně vděčné fanoušky prosíme o pochopení," stojí také v krátké stati, která ale náhlý odchod příliš neobjasňuje.

Případ Baney se zapíše do análů The Devil Wears Prada jako vůbec první personální změna v line-upu od založení kapely. Všechna čtyři dosavadní studiová alba, včetně aktuálního a žebříčkově nejúspěšnějšího "Dead Throne" z loňského září, totiž sextet nahrál v totožném složení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY