shop.musicserver.cz
Rock For People 2013, Festivalpark, Hradec Králové, 3.7.2013

Pod taktovkou tvrdých kytar

Vydáno: 05.07.2013 14:15 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Druhý festivalový den ovládla hlavně stanová Staropramen stage se svým tvrdým programem. Představily se na ní hlavně metalcorové party The Devil Wears Prada a A Day To Remember, rockeři Papa Roach a pop-punkoví Billy Talent. Jediným mínusem bylo opakované vypadávání zvuku při setu třetích jmenovaných.

Live: Billy Talent, A Day To Remember, The Devil Wears Prada

místo: Festivalpark, Hradec Králové
datum: 3. červenec 2013
setlist Billy Talent: Devil In A Midnight Mass, Viking Death March, The Ex, Love Was Still Around, This Suffering, Stand Up And Run, Rusted From The Rain, Saint Veronika, Surrender, Runnin' Across The Tracks, This Is How It Goes, Try Honesty, Devil On My Shoulder, Fallen Leaves, Surprise Surprise, Red Flag

A Day To Remember, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Letošní ročník největšího českého open air festivalu Rock For People nabídl krásně vyvážený program žánrově vhodně rozložený do jednotlivých dnů, a tak i pro nefestivalové typy opravdu mělo smysl pořídit si jednodenní vstupenku a vyrazit s partou podobně hudebně naladěných přátel na jednodenní výlet do královehradeckého Festivalparku.

Druhý oficiální festivalový den se nesl převážně v duchu tvrdých kytar a na své si tak přišli všichni fanoušci core a tvrdého rocku. Přesně tak jsme se rozhodli i my a díky plynulé posloupnosti vystoupení kapel The Devil Wears Prada, A Day To Remember, Papa Roach a Billy Talent (navíc na stejné stage) vyrazili na jednodenní výlet na festival. Na dojmy z show těchto čtyř kapel se nyní podíváme podrobněji.

Jako první jsme stihli set křesťanské metalcorové hvězdy The Devil Wears Prada a nutno podotknout, že šlo o solidní diktát. Výborný zvuk, chirurgická přesnost muzikantů, drtivý tlak a obrovská vlna energie nabíjející baterky neustále moshujícího nadšeného publika, které mohlo vidět své idoly poprvé živě v České republice. Kapela v čele s neúnavným screamerem Mikem Hranicou převedla výběr těch největších pecek a kromě možná až přílišně chladné strojové dokonalosti jejich setu nejde nic vytknout. Prvotřídní metalcorová řežba od jedné z nejlepších současných kapel žánru.

A Day To Remember, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Jak byl set The Devil Wears Prada a později hrajících Papa Roach ukázkou dokonalé, ale možná až trošku rutinní profesionality, koncertní blok floridských nezbedů A Day To Remember měl punc genia loci a nabídl celou řadu nestandardních koncertních zážitků. Oddaná fanouškovská základna se tak dočkala třeba chlapíka v kostýmu maskota oblíbené videoherní hříčky Angry Birds plujícího v nafukovacím člunu na pomyslným oceánem rukou, rozházením celé várky triček kapely mezi fanoušky, hostování zpěváka TDWP nebo konfetového deště z toaletních papírů na závěr setu.

Stejně tak ale rozhodně nelze přejít fakt, že zpěvák Jeremy McKinnon v čistých partech rozhodně nepůsobil přesvědčivě. Čert to ale vem, ADTR umí svou pozitivní hudbou navodit úžasnou party atmosféru prosluněného dne v duchu plážových radovánek z jejich rodného státu, a i proto jsou ideální festivalovou kapelou pro rozpálené multižánrové léto. Jejich skvěle vyvážený mix tvrdosti a melodické lehkosti kalifornského neopunku devadesátých let musí strhnout i ty, kteří s jejich studiovou tvorbou nejsou nijak seznámeni. Skvělý a neuvěřitelně uvolněný zážitek.

Billy Talent, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Před setem rockerů Papa Roach, o nichž si můžete přečíst v samostatném reportu, se měly dostavit očekávané vydatné bouřky. Těžko říci, zda pořadatelé vypustili do vzduchu nějaké magické aerosoly, ale celá vodní zkáza se údajně prohnala přesně kolem stanového městečka v samotném areálu, který jako byl v atmosferickém vakuu - nepadla jediná kapka a hlavní možná komplikace bezstarostného festivalového užívání si tak byla za námi. V závěru reportáže ze středečního programu festivalu se v krátkosti podíváme na druhého headlinera Staropramen stage, kanadské pop-punkery Billy Talent.

Přiznám se, že je znám spíš jen z těch několika známých singlovek ("Fallen Leaves", "Surrender", "Devil On My Shoulder"), musím ale uznat opět profesionální show, věrnou fanouškovskou základnu a především naprosto ojedinělý, protivný, ale zároveň naprosto svojský vokál zpěváka Bena Kowalewicze, hlavního poznávacího znaku kapely. Skupina odehrála dlouhý a na všechny podstatné skladby bohatý setlist a jednalo se o povedený závěr daného festivalového dne.

Billy Talent, Rock for People, Hradec Králové, 3.7.2013
© Adam Hencze / musicserver.cz
Kdybychom se měli podívat na hlavní pozitiva a negativa z tohoto jednoho festivalového dne, určitě je třeba se zaměřit právě na velkou stanovou Staropramen stage, kde navzdory zlým jazykům vůbec nebylo enormně horko a která by v případě nepřízně počasí zachránila zážitek z celého festivalu. Za tento nápad a ideální řešení proti čím dál tím víc proměnlivějšímu a nepředvídatelnějšímu počasí palec nahoru, stejně tak jako za projekční obrazovky před hlavním prostorem, umožňující sledovat dění na pódiu i těm, kteří si chtějí sednout, případně nemačkat se v tisícihlavém davu.

Palec dolů by si zasloužil jen opakovaně vypadávající zvukový aparát. Po jednom dni pobytu tak není festivalu Rock For People co vytknout, žádní asociálové, nepořádek, jen celkově příjemně uvolněná atmosféra plná mladých lidí, kteří se chtějí v klidu bavit a užívat léta, a to vše i při tak enormním počtu návštěvníků.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Třetí den Rock For People a všechny jeho zářivé hvězdy (11.06.2023 14:22)
- Naživo: Druhý den na Rock for People byl ve znamení podivné twerkující Ashnikko i emotivního Mod Suna (10.06.2023 18:13)
- Naživo: Rock im Park v prvním dni rozzářili Kings Of Leon, speciální duet předvedli Papa Roach s Hollywood Undead (07.06.2023 17:43)
- Nezastavitelní rockeři Billy Talent zahrají koncem června v Amfiteátru v Lokti nad Ohří (22.03.2023 09:18)
- Naživo: Bring Me The Horizon si pro Prahu vybrali svou silnější chvilku (08.02.2023 14:40)
- Bring Me The Horizon & spol. zabouří v Praze už v úterý (01.02.2023 14:41)
- Nové desky 37/2022 - od Noah Cyrus přes Death Cab For Cutie po LeAnn Rimes (22.09.2022 17:00)
- Naživo: Druhý den Szigetu přinesl nepochopitelný duet Bastille s Alice Merton a znamenité Kings Of Leon (12.08.2022 17:22)
- Billy Talent zahrají v Brně. Doprovodí je Leoniden a Creeper (31.05.2022 14:34)
- Nové desky 14/2022 - od Camily Cabello přes Jacka Whitea po Papa Roach (13.04.2022 08:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu