Emeli Sandé si podmaňuje ostrovy

20.02.2012 11:36 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Britské žebříčky jsou tentokrát plné čerstvých nadějí. Skotská kráska Emeli Sandé si odnáší medaile za aktuální singl i za debut, který vydala minulé pondělí. A pak je tady Gotye, jehož singl sice musel předat vítěznou štafetu dál, zato do albové hitparády jeho nová deska vešla na krásnou čtvrtou pozici.
DJ Fresh ft. Rita Ora - Hot Right Now
© facebook interpreta
Belgický objev Gotye tenhle týden pocítil rovnou dvojnásobný kopanec do zadku. Z jedničky na třetí pozici jej vysunuly dvě očekávané novinky. Tou první je singl "Hot Right Now" z připravované desky "Third Studio Album" DJ Freshe. Drum & bassový DJ na něm dělal s albánskou zpěvačkou Ritou Ora a společně se jim podařilo vytvořit celkem svěží song.

Na druhém místě sedí povedená skladba "Next To Me" od sympatické Skotky Emeli Sandé, která se nedávno blýskla jako hostující hlas v singlu Professora Greena. Zpěvačce nedávno také vyšla debutová studiovka "Our Version Of Event", ale o té později.

Emeli Sandé - Next To Me

Nejde nezmínit mimořádný výkon, který ve skoku do výšky předvedli One Direction. Jejich píseň "One Thing" se vyhoupla o sedmnáct příček výš - na devítku. No, a, světe, div se, do čtyřicítky nejprodávanějších singlů se v Británii nedostal nikdo jiný než Whitney Houston. Ne jednou. Třikrát. Čtrnácté místo okupuje s hitem z "Osobního strážce" "I Will Always Love You", na dvacítce se drží s písní "I Wanna Dance With Somebody" a na čtyřicítce s "One Moment In Time". Bez komentáře, haha.

Dále se podíváme na pozici šestnáct, kde se umístila Nicki Minaj a její novinka "Starships". Producentsky tento hit zaštítilo trio RedOne (Lady Gaga, Pitbull, Jennifer Lopez), Carl Falk (One Direction, The Wanted, Taio Cruz) a Rami Yacoub (Pink, Britney Spears, Robyn).

    Top 10 - singly:
  1. N DJ Fresh (feat. Rita Ora) - Hot Right Now
  2. N Emeli Sandé - Next To Me
  3. Gotye (feat. Kimbra) - Somebody That I Used To Know
  4. David Guetta (feat. Sia) - Titanium
  5. Flo Rida (feat. Sia) - Wild Ones
  6. Jessie J - Domino
  7. ▼ Alyssa Reid (feat. Jump Smokers) - Alone Again
  8. will.i.am (feat. Mick Jagger & Jennifer Lopez) - T.H.E (The Hardest Ever)
  9. One Direction - One Thing
  10. Cover Drive - Twilight

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Emeli Sandé - Our Version Of Events
© facebook interpreta
Emeli Sandé má před sebou rozhodně nadějnou perspektivu a řekla bych, že tohle jméno letos budeme číst velmi často. Její první deska "Our Version Of Event", s níž jí pomáhal producent Shahid "Naughty Boy" Khan (Kylie Minogue, Jamiroquai), vstoupila do britského albového žebříčku na první pozici a vyšoupla odsud "Born To Die" další diskutované zpěvačky Lany Del Rey.

Čtyřku obsadil Gotye, jehož novinka "Making Mirrors" už stihla získat dvě platinové desky v Austrálii, jednu v rodné Belgii a zlatou desku v Německu.

A také v albové TOP 40 nechybějí nahrávky Whitney Houston. Sedmé místo patří kompilaci "The Greatest Hits" z roku 2000, čtyřicáté pak o jedenáct let mladšímu albu "The Essential".

    Top 10 - alba:
  1. N Emeli Sandé - Our Version Of Event
  2. Lana Del Rey - Born To Die
  3. Adele - 21
  4. N Gotye - Making Mirrors
  5. Ed Sheeran - +
  6. Maverick Sabre - Lonely Are The Brave
  7. Whitney Houston - Greatest Hits
  8. Jessie J - Who You Are
  9. Adele - 19
  10. ▲ Rebecca Ferguson - Heaven

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY