Reunion Black Sabbath je v ohrožení

04.02.2012 09:58 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Black Sabbath
© Lester Cohen/WireImage
Po oznámení faktu, že kytarista znovuzrozené hardrockové legendy Black Sabbath Tony Iommi bojuje s nádorovým onemocněním, byly prvně na místě obavy, zda není letošní velkolepé comebackové turné anglické čtveřice v ohrožení.

I pokud se však Tommymu podaří nemoc porazit, stále se nemusíme dočkat koncertů kapely v původní sestavě. Bubeník Bill Ward totiž velmi zvažuje svou účast z důvodů pro něj nepřijatelné smlouvy.

"Nic bych si nepřál víc než pokročit s novým albem Black Sabbath a vyrazit na turné. Nicméně nemůžu pokračovat, dokud mi nebude předložena 'podepsatelná' smlouva; důstojná smlouva, z níž bude patrný respekt k tomu, že jsem původním členem kapely. Loni jsem s Tonym, Ozzym a Geezerem pilně a v dobré víře pracoval a 11. listopadu se - opět v dobré víře - účastnil tiskové konference. Před pár dny, po takřka roční snaze se dohodnout, mi byla předložena další 'nepodepsatelná' smlouva," uvádí Ward ve svém prohlášení.

Bubeník dodává, že jeho postoj nemá být vnímán jako hamižnost. "Nejde o žádné vydírání, abych pro sebe urval nějaký pořádný balík. Chci něco, co bude odpovídat mému přínosu kapele, včetně reunionů, které začaly před čtrnácti lety. Po posledním turné jsem si slíbil, že už nikdy nepodepíšu nesmyslnou smlouvu. Chci kontrakt, který bude respektovat mě a mou rodinu, kontrakt, který si bude vážit toho, co jsem Black Sabbath od jejich začátků dal," uzavírá.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY