Kyuss žije! Důkaz bude předložen i Praze

04.02.2012 14:26 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kyuss
© facebook interpreta
BJORK, GARCIA, OLIVERI! Tři čtvrtiny původních členů legendární americké kapely Kyuss a jediní, kteří mají výsostné právo hrát ten pravej mazec, se dali znovu dohromady a naverbovali mistra šesti strun Bruna Feveryho, aby rozpoutali po celé Evropě svou bouři desert rocku. Nyní budete mít příležitost to poznat i vy! Tahle partička vám ukáže, co to je desert rock, a přehází vám všechny orgány v těle. Koncert se uskuteční 3. června v pražském Lucerna Music Baru.

Jak možná víte, Kyuss existují už přes dvacet let. Na střední škole se dali dohromady Brant Bjork, Josh Homme a John Garcia a založili v roce 1989 Kyuss (původně s názvem Sons Of Kyuss). Kapela vydala celkem pět desek, na kterých zpíval Garcia. V říjnu roku 1995, jen tři měsíce po vydání přelomového alba "... And The Circus Leaves Town" (díky vysílání MTV) se Kyuss rozpadli. Od té doby byla kapela v hibernaci, ale stala se legendou a ovlivnila tisíce skupin po celém světě.

V roce 2010 hrál Garcia řadu koncertů po Evropě pod názvem "Garcia Plays Kyuss". společně s Brunem Feverym a dvěma dalšími skvělými muzikanty z Holandska. Plánovali odehrát jedinou šňůru a svou misi splnili. Ale Garcia se spletl, a to pořádně! Poptávka po kapele byla mnohem větší, než čekal. Oddaní fanoušci rozpoutávali při každém koncertě hotové šílenství. Během jednoho festivalu s názvem Hellfest ve Francii se Nick Oliveri a Brant Bjork spontánně přidali k Johnovi na pódiu a došlo k momentu, který členové kapely nepocítili 20 let - adrenalinová vlna se vzedmula. Během několika hodin se rozhodli znovu spolu začít hrát naživo, na pódiu a na plné pecky.

Vystoupení začíná v osm hodin večer. Vstupenky za 500 Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu za 600 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY