Pořad "Hudba 2011: Occupy Your Ears" vás zve do Archy

03.02.2012 11:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bon Iver
© facebook.com
Co se vloni stalo ve světové i domácí muzice? Co vypovídá dnešní hudba o stavu světa? Co lze odečíst z jejích sociologických, ekonomických a uměleckých peripetií? Už tradičně se v Arše sejdou hudební publicisté Pavel Klusák, Aleš Stuchlý a Karel Veselý, aby hledali odpověď skrze audiovizuální večer plný projekcí, nahrávek a komentářů. Pořad "Hudba 2011: Occupy Your Ears" se uskuteční v úterý 14. února v Praze v Divadle Archa.

Klíčová hesla: Globální kocovina. V zajetí retrománie. Běda mužům, kterým vládnou ženy. Hluk vesmíru vs. otřesy Země. Elektronická hudba odpovídá světu: Maximalismus - hedonismus - euforie. Klub Silencio praská ve švech. Hledá se virtuozní posluchač. A na programu? Bon Iver, PJ Harvey, Nicolas Jaar, Nikola Mucha z Kyjova, Shabazz Palaces, The Weeknd, Hooray For Earth, Son Lux, Chris Watson, Zdeněk Liška a mnozí další.

Výroční večery "Co se stalo?" se konají z iniciativy publicisty Pavla Klusáka od roku 2003. Sledují nejen pamětihodné hudební události, ale hlavně to, jak hudba odráží a předvídá širší společenské jevy. Promítání, společný poslech a komentáře přinášejí svědectví o dnešní scéně, jež neodděluje hranicemi klubové taneční trendy, indie pop, elektroniku, songwritery a experimentátory. V uplynulých letech byla součástí večera mimo jiné veřejná pirátská stanice pro stahování, nebo byl vyroben speciální fanzin.

Posluchači tak dostávají víc než jen tipy na pořádnou muziku. Publicisté je chtějí povzbudit k přesvědčení, že dnešní hudba, od popkultury po sound art, stojí - i přes rychlost a povrchnost naší doby - za reflexi, hlubší ponor, skutečné zaposlouchání. Klusák, Stuchlý a Veselý podle vlastních slov vytvářejí "něco mezi firemní prezentací a monologem zbloudilých duší, jež se opírají o bar a klátivě hledají posluchače pro své životně důležité kecy".

Večer začíná v 18 hodin videoklipy a hudebními dokumenty z roku 2011. Od osmé hodiny bude probíhat samotný pořad "Hudba 2011: Occupy Your Ears!". Vstupenky za 90 nebo 120 Kč seženete na pokladně Divadla Archa a on-line na archatheatre.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY