Třicet let od debutu Talk Talk připomene kniha a tribute deska

31.01.2012 14:47 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Talk Talk - Spirit Of Talk Talk
© facebook interpreta
Na letošní rok vychází třicáté výročí od vydání debutu Talk Talk "The Party's Over". Parta okolo Marka Hollise patřila ke stěžejním skupinám osmdesátých let, její každé album znamenalo posun do jiných vod od popu po komplikované zvukové aranže. K největším hitům těchto muzikantů patří namátkou vybrané "Such A Shame", "It's My Life" (tu přezpívali i No Doubt) nebo "Life's What You Make It" (viz video pod článkem) a některé z nich se brzy objeví v netypických předělávkách na tribute albu "Spirit Of Talk Talk". Mezi hlavní aktéry tohoto projektu patří Alan Wilder prezentující projekt Recoil (ten se Sharou Worden z My Brightest Diamond natočil "Dum Dum Girl"), The Clientele si vzali na mušku píseň "Have You Heard The News" a Richard Reed Parry (Arcade Fire) přetočil přenádhernou "I Believe in You".

Další lahůdkou bude kniha s původními ilustracemi Jamese Marshe, který měl pod palcem kompletní vizuál Talk Talk. Kromě obalů desek, náčrtů a návrhů budou taktéž přiloženy texty písní, které jsou psány rukou Marka Hollise, nebo dříve nespatřené fotografie. Tento artefakt bude tištěn na speciálním těžkém art papíru, bonusem bude vložený artwork a každý výtisk bude podepsán právě Jamesem Marshem.

Pokud byste měli zájem o knihu "Spirit Of Talk Talk", stačí jej projevit jednoduchou registrací na těchto stránkách. Samotný tribute shodného jména je ohlášen na 28. května a kromě již zmíněných aktérů se můžete těšit na tuto sešlost umělců: Guy Garvey (Elbow), Joan Wasser (Joan As Police Woman), Charles Cave (White Lies), Karl Hyde (Underworld), Jimi Goodvin (Doves), Paul Hartnoll (Orbital), Patrick G. Wilson (Weezer), Richard Wright(Pink Floyd), Rob Allum (Turin Brakes), James Lavelle (U.N.K.L.E.) nebo Sean Carey (Bon Iver).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY