Dr. John slibuje na novince mladistvý přístup. Pochlubí se v dubnu

30.01.2012 18:19 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Dr. John
© archiv
Mac Rebennack, známý spíše jako Dr. John, vydává 2. dubna nové album "Locked Down". Představuje na něm radikální změnu ve svém dosavadním hudebním směřování. Desku produkoval Dan Auerbach, jenž působí v The Black Keys, a bude první umělcovou nahrávkou pro label Nonesuch Records (v Česku Supraphon).

Hudebník a člen rock'n'rollové síně slávy k materiálu nové desky přistoupil zcela jinak. Rozjel spolupráci s Auerbachem a kapelou mladých muzikantů. Společně pracovali v jeho studiu Easy Eye Sound v Nashvillu. "Bylo to pěkně cool nahrávat tuhle desku s Danem a s tou jeho partou, kterou dal dohromady," říká Rebennack a dodává: "Hodně hustý nahrávky!" Náznak této spolupráce se objevil už koncem roku 2010, kdy Dan navštívil koncert Dr. Johna. Tehdy mu navrhl, aby spolu udělali "nejlepší album, které za poslední roky natočil". Rebennack dlouho neváhal a na společné dílo kývl.

Dan Auerbach, který se momentálně připravuje na světové koncertní turné k novému albu The Black Keys "El Camino", ke spolupráci prozradil: "Mac mě inspiroval každý den, který jsme spolu strávili ve studiu - hudebně, duchovně, kosmicky... Dělo se zkrátka něco moc výjimečného a všichni zúčastnění to cítili. Mac je jeden z největších muzikantů, kteří tu byli a budou... Je pro mě velká čest s ním spolupracovat."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY