Kašpárek v rohlíku na nové desce zve do světa filmu

27.01.2012 14:00 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Kašpárek v rohlíku - Ten Halywůd
© facebook interpreta
Bejbypankový projekt Kašpárek v rohlíku, který si v uplynulých letech získal řady fanoušků mezi malými i dospělými posluchači, se hlásí o slovo třetí deskou. Nese název "Ten Halywůd", a jak už jméno napovídá, Kašpárek své příznivce vezme do světa filmu, kde se sny stávají skutečností.

"Novinka je protkaná filmovými žánry, filmovými tématy, ale hlavně se Ten Halywůd stává stejně jako film imaginárním místem pro všemožné obyčejné i neobyčejné sny a touhy, které je třeba neustále hledat a snažit se plnit, bez ohledu na věk," stojí v tiskové zprávě, která k albu dále dodává: "Hrdinové desky chtějí být skvělými fotbalisty či akvabelami, touží letět vesmírným mezigalaktickým džípem, stát se nadnárodními umělkyněmi i koncertovat v poli pro zajíce a srnky, střílejí z praku nebo třeba jen hledají odvahu, jak vyznat lásku šatnářce z kina."

Autorsky se na nové desce podíleli, jako už tradičně, především David Dvořák, Ondřej Pečenka, Márdi (Vypsaná fiXa) nebo Filip Nebřenský, produkčně ji zaštítili Dušan a Tomáš Neuwerthovi, důležitou roli ještě před natáčením hrál Mardoša z Tata Bojs - jako takzvaný nultý producent sestavil "imaginární kompilaci snů z různých hudebních kultů posledních 30 let", která posloužila jako hudební inspirace. Za mikrofonem bejbypankoví posluchači uslyší kromě Márdiho dále Lenku Dusilovou, Milana Caise (Tata Bojs), Roberta Nebřenského (Vltava) nebo Honzu Kalinu (Sto zvířat).

Stejně jako u předchozích alb - "Bejbypanku" (2007) a "Kašpárka navždy" (2009) - a vánočního singlu i tentokrát budou nové skladby zdarma ke stažení na webu projektu; 30. ledna bude zveřejněna první píseň "Děti s kufříky" a další budou k mání v následujících týdnech až do půlky dubna. Kdo se však spokojí pouze s mp3, připraví se o netradiční obal alba, který je vyveden taktéž ve filmovém duchu (jako plechové pouzdro na film) a který bude obsahovat booklet s komiksem a spoustu samolepek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY