Vítěz ceny Apollo Bonus přijede na Clash!, pomůže mu i Don Rimini a RobotRock

26.01.2012 12:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Clash! Don Rimini flyer
© facebook interpreta
V pražském klubu Chapeau Rouge vystoupí se svým jediným pražským zimním koncertem originální rapper Bonus, který aktuálně vyhrál cenu hudebních kritiků Apollo. Po koncertě následuje ve dvou patrech klubu elektro - dubstep mejdan se vzácnými hosty: z Francie přijede rafinovaný dj Don Rimini. V dubstepovém undergroundu vystoupí maďarská dvojice RobotRock, která válcuje pusztu od Pešti až po Szeged.

Bonus, Martin Hůla aka Bourek. Do roku 2006 hrál v kapele Ememvoodoopöká, se kterou získal žánrového Anděla v kategorii Alternativní a nezávislá scéna za rok 2005. Byl členem kapel Sporto (nominované na stejnou cenu v kategorii Elektronická hudba za rok 2009). Pod jménem Bonus nahrává a koncertuje od léta 2009 - v současné době společně s Pe.Klem (kytara - Komunisti, ex Hissing Fauna) a Machym (basa - Promiňte umíram, ex Sulk) v sestavě nazvané Martin Tvrdý Trio. Za debutové LP "Konec civlizace" byl nominovaný na žándrovou cenu Anděl v kategorii Hip-hop a RNB, aktuální album Náměstí míru zvítězilo v prvním ročníku ceny hudebních kritiků Apollo. V Chapeau tak můžete vidět čerstvého držitele Apolla a zároveň jde o Bonusův jediný pražský koncert až do konce března.

Don Rimini, legenda francouzské elektro scény. V devadesátkách díky staršímu bráchovi objevil house a techno, koupil si gramce a místo hraní videoher začal mixovat. Na mezinárodní scénu vystřelil v roce 2007 s peckou "Let Me Back Up". Od té doby má za sebou čtyři EP (naposledy loňské "Nlarge Your Parties") a hlavně obrovské množství odehraných mejdanů a headlinovaných festivalů. Jenom loni se za mixák postavil stodvacetkrát, v Austrálii, Americe, Japonsku i v Evropě. Jeho sety mají neopakovatelnou atmosféru, tohohle chlápka můžete vidět třikrát a pokaždé zahraje jinak. A hlavně tak, že se holky smějou. Dokáže skvěle odhadnout náladu davu i atmosféru místa, překvapí vás výběrem pecek. Don Rimini má prostě nejlepší recept na skvělou párty, jak ostatně zní název výběru, který loni kurátoroval a už se nemůžeme dočkat, jak zacvičí s dekadentním Chapeau Rouge.

Mejdanová scéna v Maďarsku je trošku jiná liga, než u nás. Svědčí o tom i to, že RobotRock mají na Facebooku přes pětatřicet tisíc fanoušků. Tohle duo dubstepových djs a zároveň promotérů patří k největším maďarským jménům. Proč? Jednoduše dokáží dostat do tance všechno, co má ruce a nohy. Další vystupující The Fakes se hudebně pohybují od indie k dubstepu a dál. Kapela pro vás v Praze už pár let vybírají to nejčerstvější, co lze hrát.

Vedle Dona Rimini a The Fakes na na electro stagi zahrají i pražské talentované dvojice Tentet, Abab a Spectre+Distress. Spodní dubstepové patro zase opanují djs z kolektivu Dubsteblog: Stifler Selecta, Dirty Little Toaster a Norman Bates,

Clash! v Chapeau Rouge začíná ve 21 hodin. Limitované vstupenky v předprodeji k dostání v klubu za 150 Kč, na místě na celý večer 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY