Coldplay mají první britskou singlovou jedničku v tomto roce

02.01.2012 21:09 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Období po vánočních svátcích bývá vždy spíše mrtvé. Především snad proto, že většina hudebních fanoušků si raději užívá dovolené, než aby sháněla nová alba či singly. To znamená, že můžete rovnou zapomenout na novinky - těch je opravdu málo a žádný rozruch nevyvolaly.
Coldplay - Paradise
© facebook interpreta
Díky klidnému období tak ale mohou na první místa jít singly, které by se v záplavě novinek lehce ztratily. První místo patří Coldplay a jejich druhému singlu z hitového alba "Mylo Xyloto" "Paradise". Podařilo se jim to více než dva měsíce poté, co skladba vstoupila do žebříčku ("Paradise" debutovala 24. října na čtrnáctém místě). Dodejme ještě, že jde po "Viva La Vida" o jejich druhou britskou jedničku.

Ve zbytku pořadí nás pak nečekají žádná velká překvapení, ale objevují se v něm jména, která byla úspěšná v posledních týdnech, jako například Olly Murs s "Dance With Me Tonight" na dvojce či Flo Rida s "Good Feeling" na trojce. Pro novinky musíme jít mnohem níže.

První je údajně "Who's Laughing Now" od Jessie J. Tedy alespoň podle oficiálních údajů. Někde se ale musela stát chyba, protože "Who's Laughing Now" se již dříve v hitparádě umístila a dosáhla šestnácté pozice. A to samé platí v případě novinky od Jasona Derüla "It Girl", který debutoval na čtvrtém místě. Nyní je na sté příčce a je označen jako novinka. Vypadá to, že i The Official Charts Company, která žebříček sestavuje, se může občas splést.

    Top 10 - singly:
  1. Coldplay - Paradise
  2. Olly Murs - Dance With Me Tonight
  3. Flo Rida - Good Feeling
  4. ▼ Military Wives & Gareth Malone - Wherever You Are
  5. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
  6. Little Mix - Cannonball
  7. Ed Sheeran - Lego House
  8. Labrinth feat. Tinie Tempah - Earthquake
  9. LMFAO - Sexy And I Know It
  10. ▲ Rizzle Kicks - Mama Do The Hump

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - +
© facebook interpreta
Po patnácti týdnech se na vrchol albového žebříčku vrací zrzavý písničkář Ed Sheeran s debutovým albem "+". Do dnešního dne se nahrávky prodalo přes půl milionů kopií jen v jeho rodné Británii a vzešly z něj tři úspěšné singly "The A Team", "You Need Me, I Don't Need You" a "Lego House". Dá se tedy zařadit k nejúspěšnějším britským umělcům roku 2011.

K dalším úspěšným Britům patří tento týden třetí Coldplay, kteří k minulému týdnu prodali 909 tisíc kopií desky "Mylo Xyloto", čtvrtý Olly Murs s "In Case You Didn't Know" (557 tisíc kopií) a nesmíme zapomenout ani na tento týden šestou Adele, která loni prodala 3,7 milionů kopií své druhé desky "21", která se tak stala nejprodávanější nahrávkou století (všechny prodeje se týkají pouze Velké Británie - pozn. aut.).

Z novinek pak za zmínku stojí jen "Renaissance: Music For Inner Peace" od vokálního sboru The Sixteen (album ale vyšlo už v roce 2005) na sedmdesátém pátém místě a nahrávka "Hollywood" od londýnského vokálního tria The Puppini Sisters, které opravdu novinkou je.

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - +
  2. Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans
  3. Coldplay - Mylo Xyloto
  4. Olly Murs - In Case You Didn't Know
  5. Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures
  6. Adele - 21
  7. Rihanna - Talk That Talk
  8. One Direction - Up All Night
  9. ▼ Rebecca Ferguson - Heaven
  10. Jessie J - Who You Are

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY