Metallica, Black Sabbath a Slipknot zřejmě chystají společné turné

27.12.2011 11:26 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Metallica
© metallica.com
Zatím jde jen o spekulace a hypotézy, nicméně hned několik faktorů naznačuje fakt, že se v létě příštího roku dočkáme dost možná největšího metalového turné v celé hudební historii. A kdo by ho měl obsadit? Metallica, znovuobnovení Black Sabbath a Slipknot.

Tuto informaci přinesl server Artisan News, který začal sledovat letní koncertní plány všech tří velikánů, a výsledkem je pak níže uvedené video. To je založené na několika naznačujících indiciích a faktu, že všechny tři kapely kolem svých letních plánů zatím jen mlží.

Stačí se na to podívat konkrétněji. Znovuobnovení Black Sabbath zatím ohlásili jen evropské turné končící 1. července v Řecku. Pro americký trh určitě musejí vymyslet něco ještě pompéznějšího.

Metallica už má za sebou velké turné Big 4 velké thrashmetalové čtyřky (Metallica, Slayer, Megadeth a Anthrax) i speciální koncerty ke třiceti letům svého založení, během nichž bubeník Lars Ulrich upozornil na velké prohlášení, které skupina plánuje učinit v lednu. Ani ona zatím nemá potvrzené žádné koncerty v USA pro rok 2012.

Slipknot prostřednictvím svého frontmana Coreyho Taylora už několikrát zveřejňovali své plány na velké americké turné a naznačili, že nemusí jít o tradiční Ozzfest či Mayhem festivaly, ale možná o zbrusu nový podnik.

Celý projekt by dával logiku i podle tradičního hesla Metalliky "Bigger and better", a pokud chce překonat už tak masivní hype okolo šňůry Big 4, je podobné turné absolutních legend asi jedinou možností. Spojení největších hvězd hned několika generací by totiž do ochozů obřích amerických fotbalových stadionů přilákalo snad opravdu všechny metalové fanoušky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY