Metallica vyrazí příští rok na evropské turné. Prý hlavně kvůli euru

12.12.2011 11:39 - Petra Hubáčková a Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Metallica
© Petr Klapper / musicserver.cz
Pokud jste ještě neměli šanci vidět americkou metalovou modlu jménem Metallica naživo, v příštím roce budete mít hned několik příležitostí. Jak uvedl manažer slavné formace Cliff Burnstein, rok 2012 bude pro kapelu jednou velkou show. "Je to totiž podobný artikl amerického trhu, jako je Coca-Cola," prozradil.

Další příčinou, proč se Metallica vypraví na turné, jsou také přetrvávající problémy s eurem. Předpokládá se, že měna nebude nadále posilovat, a právě toho by chtěl manažer využít. "Nejsem sice ekonom, ale mám nějaký ten titul, takže přehled mám. Během posledních pár let bude dolar posilovat a euro oslabovat. Pokud tomu tak skutečně bude, chci toho náležitě využít. Nyní naplánujeme více evropských koncertů, protože nám přinesou větší zisk," dodal Cliff Burnstein v rozhovoru pro Wall Street Journal. Vzhledem k tomu, že je manažerem také další slavné formace Red Hot Chili Peppers, je hodně pravděpodobné, že podobné plány uskuteční i tady.

Proto asi také nikoho nepřekvapí, že Metallica už také potvrdila účast na letním festu Download Festival. Dále má několik zabookovaných koncertů v Evropě, kde zahraje fanouškům v celé kráse své "Black Album", jež vyšlo v roce 1991. S papričkami bude mít na mušce nejprve Británii, kde proběhne turné po stadionech.

Kolem kapely bylo v posledních dnech rušno ještě z jednoho důvodu. Když se totiž před pár dny zničehonic objevila na internetu dříve neslyšená nová skladba "Hate Train", vyrojila se řada spekulací o tom, zda jde o promyšlený tah samotné kapely, která tak připravuje posluchače na novou desku či EP, nebo jde o klasický leak šuplíkové verze písně, která se na internet dostala bez vědomí členů formace.

Nakonec se ukázalo, že první možnost byla správná, když se následně na internetu objevily hned další tři dříve nevydané skladby. Ty stejně jako "Hate Train" vznikly během nahrávání posledního řadového alba "Death Magnetic" a na internet se dostaly tak, že byly poslány e-mailem členům oficiálního amerického fanklubu kapely (kteří také jako jediní měli přístup na čtyři speciální výroční koncerty u příležitosti výročí třiceti let od založení kapely v sanfranciském klubu Filmore), následně je někteří z nich nahráli na YouTube.com.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY