Poslechněte si dříve nevydanou skladbu Metalliky "Hate Train"

07.12.2011 20:34 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Metallica
© Petr Klapper / musicserver.cz
Píseň "Hate Train" byla natočena během nahrávání poslední regulérní studiovky Metalliky "Death Magnetic" v roce 2008. Kapela sice skladbu přehrála živě na koncertu v rámci oslav už neuvěřitelných třiceti let od svého vzniku, nicméně místo nekvalitních audio a video bootlegů se do světa krátce nato, nikdo neví odkud, dostala rovnou její studiová verze.

Aktuálně se na různých hudebních fórech probírají dvě teorie, odkud se píseň vzala. První hovoří o klasickém leaku, a to nejspíše od tradičního dodavatele rarit Metalliky, YouTube.com kanálu ThePresidioAlbum, který se takto vyznamenal v minulosti už několikrát. Spekuluje se však i o oficiální, i když zatím veřejně nepřiznané variantě. Ta mluví o tom, že sama kapela skladbu vypustila jako předzvěst blížícího se EP s názvem "Beyond Magnetic", které by mělo obsahovat hned několik skladeb, které se nevešly na finální tracklist "Death Magnetic".

Tento tah by dával logiku z toho pohledu, aby kapela uklidnila rozhořčené fanoušky po vydání velmi kontroverzního alba "Lulu" s Lou Reedem, a zároveň tak elegantně vyplnila čas do vydání své další řadovky. Aneb - vlk by se nažral a koza zůstala celá.

Skladbu si můžete najít sami na YouTube.com nebo si ji poslechnout přímo níže na odkazu, který má aktuálně ze všech neoficiálních kanálů, kde si lze píseň poslechnout, nejvyšší počet přehrání. Samozřejmě nezaručujeme, že odkaz bude dlouho fungovat, pak doporučujeme zkusit hledat jiný zdroj.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY