Eggnoise ohlásili konec. Rozloučí se koncem listopadu v Akropoli

13.11.2011 15:19 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Eggnoise
© Lukáš Písek / musicserver.cz
Po sedmnácti letech společného hraní a nahrávání oznámila kapela Eggnoise konec svého působení coby sedmičlenného tělesa. V plné sestavě se se svými fanoušky rozloučí na koncertě 22. listopadu v Paláci Akropolis.

"Pražští Eggnoise, sedmičlenná punk-jazzová a swing-popová skupina se zaryla do paměti českého i zahraničního publika neotřelou, inovativní a zároveň zpěvnou směsí swingu, jazzu, folkového písničkářství, rocku a punku," přibližuje formaci oficiální tisková zpráva vydaná k rozpadu kapely. Ta za svou kariéru vydala tři alba - "What A World" (2003), "Albumen" (2007) a loňské "Yolk" - a posbírala několik nominací na nejen tuzemské hudební ceny (Anděl, Just Plain Folks Music Awards).

Posluchači ale nemusejí smutnit, o hudebníky jako takové nepřijdou. "Eggnoise se pravděpodobně dál budou hudbě věnovat ve studiu, Ondřej Galuška a Ondra Kopička pak budou asi vystupovat spolu v nějaké komornější sestavě," uzavírají Eggnoise na svém webu a slibují, že o dalších hudebních osudech jednotlivých členů kapely budou své fanoušky průběžně informovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY