Zpěvák Pavol Hammel zahájí své "best of" turné v pražském Kalichu

05.11.2011 11:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

UPDATE: Vystoupení bylo z důvodu nemoci zrušeno. Koncert se však uskuteční v náhradním termínu na jaře 2012, o přesném termínu vás budeme včas informovat.

Pavol Hammel
© facebook interpreta
Pro některé ikona československé hudební scény osmdesátých let, pro jiné progresivní rocker, který společně s Marianem Vargou a svou skupinou Prúdy obohacoval zdejší posluchače od sedmdesátých let "západními" trendy, pro další písničkář s melancholicky podbarveným hlasem, který má i po čtyřiceti letech aktivní muzikantské kariéry čím překvapit své publikum. O tom, kde je pravda, se budou moci přesvědčit fanoušci zpěváka a kytaristy Pavola Hammela na jeho nadcházejícím česko-slovenském turné, jež zahájí 8. listopadu koncertem v pražském Divadle Kalich.

Ačkoliv během více než dvouhodinového programu zaznějí největší hity Hammelovy kariéry, prostor dostane i jeho aktuální tvorba, například písničky z posledního, měsíc starého alba "Nočná galéria". Těžko si představit vystoupení Pavola Hammela bez jeho evergreenů jako "Medulienka", "Čas malín", "Cirkus leto" nebo "Ľalia poľna". Ostatně právě tyto hity se objevily na jiné nahrávce - nedávno vydané kompilaci "Best Of". A to je také důvod, proč celé nadcházející turné Pavola Hammela nese název "The Best Of Nočná galéria Tour 2011".

Na celé turné vyráží Pavol Hammel se skupinou muzikantů, kteří se podíleli na vzniku dvou podzimních novinek - "Best Of" i "Nočné galérii". Vedle kytaristy Juraje Buriana a bubeníka Marcela Buntaje jsou to tři členové pražské nu-jazzové formace Alvik: Petr Tichý (kontrabas), Vítek Pospíšil (klávesy) a Michal Pajdiak (perkuse). Ti všichni vtiskli Hammelovým letitým hitům nové aranže a pomohli je ukázat v novém světle.

Vstupenky v ceně od 90 do 399 korun lze zakoupit či rezervovat v pokladně Divadla Kalich (Jungmannova 9, Praha 1), přes webové stránky divadlokalich.cz nebo v rámci předprodejní sítě Ticket Art.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY