Imodium poctí Nirvanu a točí hudební dokument

28.10.2011 15:27 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Imodium
© facebook interpreta
V září letošního roku uplynulo dvacet let od vydání nejslavnější grungeové desky, nahrávky americké kapely Nirvana "Nevermind". Tu si v těchto dnech připomínají muzikanti na celém světě, a nyní se k nim plnohodnotně přidá i skupina Imodium. Proto chystá na 10. listopadu v Paláci Akropolis speciální vystoupení.

Při koncertu, jehož základ bude tvořit repertoár ze tří řadových alb Imodia, formace připomene i několik skladeb z "Nevermind". Na pódiu ji při tom doprovodí další muzikanti, kteří mají k americké kapele vztah. Jako hosté se objeví členové the.switch, Kurtizán z 25. Avenue, Mandrage, The Pooh nebo Rattle Bucket. Celý večer ale odstartují Kofe-in.

"Teprve když jsme s Thomem jako čtrnáctiletí objevili u mojí ségry kazetu s nahým dítětem plovoucím pod hladinou a poslechli si ji, daly se věci do pohybu. Založili jsme kapelu!" připomíná zásadní vliv Nirvany na Imodium bubeník Kárl. "Koncertem v Akropoli se přesunu o dobrých deset let zpátky. Do doby, kdy jsme měli plnou hlavu bláznivých představ o tom, jak bude naše kapela podobně hlučná, jak možná taky budeme mít velký koncert a jak si někdo koupí naši desku, až nějakou natočíme. Sem tam se z toho něco splnilo," dodává s úsměvem Thom. "Bylo super zjistit, pro kolik dalších muzikantů je tvorba Nirvany dodnes inspirací. Jsem rád, že s námi ten večer vystoupí," uzavřel kytarista Daniel.

Během akce se budou natáčet další sekvence koncertního dokumentu, který momentálně vzniká. Premiéru bude mít v prosinci letošního roku. Vstupenky na show jsou k dostání v pokladně Paláce Akropolis nebo v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY