Nejlepším DJem světa byl vyhlášen David Guetta

22.10.2011 11:35 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

David Guetta
© facebook interpreta
I v letošním roce vyhlásil prestižní britský magazín o taneční hudbě DJ Mag anketu o nejlepšího světového DJe. Několik týdnů mohli fanoušci celého světa hlasovat pro své favority a ve čtvrtek 21. října večer bylo konečně jasno.

Po čtyřech letech kralování svůj trůn musel opustit holandský trancový král Armin van Buuren a přenechat jej francouzské DJské jedničce, kterou není nikdo jiný než David Guetta. Třetí příčku si i letos odnesl Tiësto.

Letošní ročník byl plný drastických pádů, a to i o několik desítek příček (Sasha, Judge Jules, Sven Väth nebo Sean Tyas), ale i velkých postupů (Avicii, Afrojack, Swedish House Mafia, Headhunterz, Arty či Martin Solveig). Rok 2011 byl ale i velmi bohatý na nováčky. Celkem se jich mezi první stovku protlačilo více než dvacet, přičemž tím nejlepším se stal americký elektronický mág Skrillex, který obsadil 19. místo. Celou první stovku si můžete v klidu prohlédnout zde.

Slavnostní vyhlašování proběhlo v Amsterdamu v rámci letošního ročníku několikadenního hudebního maratonu Amsterdam Dance Event, na který se pravidelně sjíždí nejen většina DJů z celého světa, ale i zástupci všech důležitých hudebních labelů, hudební agenti, producenti a novináři.

Letošní ročník ankety se bohužel neobešel bez malého skandálu. Jen pár hodin před ukončením hlasování byly internetové stránky uvedeného britského magazínu, kde hlasování probíhalo, napadeny hackerem. Pořadatelé sice údajně měli vše během několika hodin pod kontrolou a pro jistotu hlasování i o den prodloužili, ale rozhořčení fanoušci Armina van Buurena v diskuzních fórech po celém světě nyní oprávněnost vítězství Davida Guetty zpochybňují.

Překvapeni a nespokojeni byli i ti, kteří se vyhlašování účastnili naživo. Pod článkem se můžete na jejich bezprostřední reakce podívat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY