Techno, co vykrádá všude všechny a všechno

25.10.2011 09:00 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

10/10 nebo 1/10 - nic jiného si progresivní album "The Big Mash Up" bizarní německé elektro-formace Scooter nezaslouží. 1/10. Ovšem jejich aktuální polibek chutná po všem - primitivním dubstepem alá Rusko počínaje, rozbitou digihrou z vietnamské tržnice konče. Tohle není hudba, to jsou ozvěny pekla!
1/10

Scooter - The Big Mash Up

Skladby: C.I.F.L, David Doesn't Eat, Dreams, Beyond The Invisible, Sugary Dip, It's A Biz, C'est Bleu, 8:15 To Nowhere, Close Your Eyes, The Only One, Sex And Drugs And Rock'N'Roll, Copyright, Bang Bang Club, Summer Dream, Mashuaia, Friends Turbo + Suck My Megamix (The Longest Scooter Single In The World)
Vydáno: 17.10.2011
Celkový čas: 59:03 + 79:57
Vydavatel: H'art
Zapomeňte na rave, happy-hardcore, trance, dance, hard dance. Zapomeňte na minulost. Zformátujte hard disk, kde vám v nostalgické složce zahnívaly podařené, provařené a léty prověřené šlágry "Hyper Hyper", "How Much Is The Fish?", "Nessaja", "Maria (I Like It Loud)" nebo "Break It Up". Nový Scooter, který vám v polovině letošního října zaklepal na sklo obrazovky, aniž byste o to vy nebo vaši bližní doopravdy stáli, vzbuzuje obavy. A je důvod se bát. "The Big Mash Up" šíří vibrace z pekelných kanálů. Buď se H. P. Baxxter naráz předávkoval amfetaminy, ketaminy a jinými vitaminy a opakovaně jej za asistence prstokladu Otto von Schiracha znásilňovaly mimozemšťanky z nejvzdálenějšího vesmírného análu do análu, anebo se doopravdy blíží konec světa. Hallelujah!

Už během úvodního poslechu si z hlavy vytrháte všechny vlasy. Naprosto nesmyslně zrychlené party, střídající se v jednotlivých kompozicích s napadrť rozsekanými úseky, znějícími jako kdyby Pacman spolkl kost (kdyby jenom kost, celou kostru) a začal se dávit. Kostičky tetrisu rozervané v chaosu. PC Speaker sound. Pokud vás nezabijí nasamplované infantilní popěvky robotických Šmoulinek na speedu, zaručeně vás usmrtí do kakofonických příšerností přehraná Enigma. Klik cvak bum prásk. Tuc tuc tuc tuc. Ňuf. Řach. Áááááááááá!


Scooter - Beyond The Invisible

Party-feeling, klenot, který Scooter sedmnáct let tolik opatroval, se vydal na párty. Sic na skůtru, ale bez Scooteru. V porovnání s loňským "Party Chaosem" Die Atzen vyznívá "The Big Mash Up" tak směšně, až mi pro další, delší komparaci došla slova.

Scooter natočili tak nadčasové album, že je škoda s ním ztrácet čas. Když zrovna nezkratují svou aparaturu při snaze napodobit übertrendy dubstep; když právě H. P. nerapuje jako ryba s důrazem na německý přízvuk, což je sériová chyba, kterou měl naposledy zapotřebí před čtrnácti alby; když se Scooter nesnaží přetransformovat velrybí hovězí Lady Gaga do electro-housové podoby; když nesampluje Davida Guettu pozpátku a nešikanuje znepokojivě se opakujícím kopákem z pavilonu bouracích autíček, tak zní docela přijatelně. Žel takového okamžiku se na celém albu ani jednou nedočkáte.


Scooter - Summer Dream



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY