Československý jazzový festival startuje a přiváží české i světové umělce

19.10.2011 16:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Al di Meola
© aldimeola.com
Hudební lahůdky v podání předních jazzových interpretů zazní poprvé již tuto středu na tradičním osmadvacátém ročníku Československého jazzovém festivalu v Přerově. Festival, jehož program je pestrou paletou stylů od latinskoamerické hudby, přes jazzový mainstream, world music až po elektrickou fúzi, přivítá kromě významných tuzemských sólistů rovněž výjimečné hosty světové hudební scény.

Letošní ročník zahájí středeční galavečer, kterým bude Tančírna 28. Československého jazzového festivalu. Orchestr Karla Vlacha se svými zpěváky a sólisty pozve návštěvníky na taneční parket a připomene sté jubileum svého zakladatele a kapelníka. K oslavě se připojí také kvinteto Felixe Slováčka, které posluchačům v průběhu večera nabídne osvěžující koncertní Felixír.

Hlavní program nabitý hudebními i uměleckými zážitky se uskuteční ve dnech 20.-22. října, kdy se během tří večerů vystřídají na pódiu Městského domu v Přerově pozoruhodné osobnosti jako virtuózní zpívající bubeník a perkusista Sonny Emory se sestavou Cachet Fusion, jeden z nejobdivovanějších jazzových kytaristů Al Di Meola, který přijede se svou současnou kapelou New World Sinfonia, a v neposlední řadě hvězda afrokubánského jazzu, která letos získala svou osmou Grammy, Chucho Valdés s kapelou The Afro Cuban Messengers. Tuzemskou scénu bude reprezentovat cimbalistka Zuzana Lapčíková se svým jazzově orientovaným kvintetem, ze Slovenska na festival zavítá skupina Jazzonance se zpívajícím lídrem Berco Baloghem a klavíristou Ľubomírem Šrámkem. Celý festival zahájí big band, do kterého lídr Jan Kučera a trumpetista Jiří Neradílek pozvali přátele trumpetisty Pavla Husičky, jenž před rokem odešel na věčné jam session.

Hlavní festivalové koncerty proběhnou jako obvykle v Městském domě v Přerově. Na ně naváží oblíbené afterparty, na kterých se pod hlavičkou AgharRTA Gang představí různá seskupení hudebníků působících v tomto populárním jazz klubu.

Poslední vstupenky lze zakoupit v předprodeji v Městském domě Přerov v Kratochvílově 1, rezervace na telefonu 581 290 311 nebo e-mailu predprodej@mdpr.cz. Cena vstupenky na jeden večer na číslované sedadlo: čt 300 Kč, pá + so 350 Kč, na stání 150 Kč, cena festivalové permanentky 750 Kč. Veškeré další informace na csjf.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY