MusicJet už funguje. Zatím jen na Slovensku

22.09.2011 14:25 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

MusicJet
© facebook interpreta
Čeští hudební fandové, kteří si stále ještě myslí, že za online hudbu by se mělo platit, byli na jaře ujišťováni, že během několika týdnů či měsíců si budou moci i na českém internetu poslechnout či stáhnout novou hudbu legálně. Máme tady téměř konec září a zatím je ticho po pěšině. Na Slovensku ale právě odstartovala služba MusicJet, do níž se vkládají největší naděje.

Služba byla u našich východních sousedů spuštěna ve spolupráci s mobilním operátorem Orange a nabízí obdobu zahraničních serverů typu Spotify. Jednoduše řečeno si její uživatelé mohou streamovat skladby do svého počítače či mobilu z databanky milionu a půl nahrávek, přičemž nové písničky by samozřejmě měly být průběžně doplňovány.

MusicJet funguje ve dvou verzích. Lite verze je zdarma, přehrávání je ovšem přerušováno reklamou a po třech měsících dojde k omezení přehrávání nejčastěji pouštěných skladeb. Využít ji ovšem mohou uživatelé všech mobilních operátorů. Premium verze je k dispozici pouze zákazníkům Orange a za 3,90 až 6,90 Eur (tedy cca 100 až 175 Kč) měsíčně, podle aktivovaných datových služeb, toho nabízí mnohem více od nulové reklamy po offline poslech. První měsíc bude navíc pro všechny uživatele k dispozici zdarma. Detailní rozpis, co obě verze MusicJet nabízí, najdete na webu služby.

Česká verze MusicJet by měla být spuštěna v horizontu několika příštích týdnů, více bohužel prozatím není známo, ani zda se spojí s domácím mobilním operátorem jako na Slovensku, nebo bude fungovat samostatně. Český web již nějakou dobu pouze slibuje, že "už brzy"...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY