shop.musicserver.cz

Hudba Google Play přichází do Česka v plnohodnotné verzi

Vydáno: 01.10.2013 11:40 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Google logo
© facebook interpreta
Multimediální platforma Google Play se dnešním dnem v České republice rozšiřuje o hudební obsah. Díky nové službě Hudba Google Play získají čeští uživatelé přístup k milionům písní od největších světových i českých interpretů a hudebních vydavatelství. Stejně tak mají možnost v rámci služby uložit až dvacet tisíc vlastních skladeb online a mít k nim přístup ze svých mobilních zařízení. Neomezený přístup k hudbě si mohou uživatelé předplatit prostřednictvím služby Hudba Google Play Naplno, kterou mohou první měsíc vyzkoušet zcela zdarma.

Frontman kapely Kryštof Richard Krajčo říká: "Je to skvělá zpráva nejen pro hudbu obecně, ale také pro fanoušky hudby. Mít možnost nakupovat své interprety, a tím je podporovat přímo ze svého telefonu, který se stává v dnešní době přehrávačem č. 1, je to nejlepší, co mohlo milovníky hudby potkat. Ti, kteří už nepotřebují vůni bookletu, nebo praskot vinylu, mají celý hudební obchůdek ve své kapse. A je skvělé, že tím můžou podporovat i české interprety. Díky za to. Díky Google Play." Česká republika je jednou ze sedmi zemí, kde dnes Google startuje plnohodnotnou službu Hudba Google Play (play.google.com). Uživatelům přináší 3 klíčové funkce. Hlavní součástí služby je internetový obchod Google Play, který nabízí miliony písní z celého světa. Uživatelé tak mají možnost vybírat a nakupovat své oblíbené skladby nebo celá alba a přidávat si je do své online hudební knihovny.

Na licenčních podmínkách pro zpřístupnění služby spolupracoval český Google s místním Ochranným svazem autorským. Roman Strejček, předseda představenstva OSA, k tomu dodává: "Velice mě těší, že jsme jako vůbec první kolektivní správce ve střední a východní Evropě dosáhli dohody se společností Google na licenčních podmínkách pro spuštění globální internetové hudební služby Google Play. Svět internetu nezná teritoriální hranice. Proto přicházíme s inovativním přístupem v licencování hudby na internetu, který opouští tradiční teritoriální způsob licencování."

Součástí nabídky je i téměř kompletní česká hudební produkce různých žánrů od známých i méně známých interpretů včetně kapely Lucie, Tomáše Kluse nebo Lucie Bílé. V rámci Hudby Google Play uživatelé najdou alba a skladby téměř padesáti hudebních vydavatelství včetně mnoha lokálních jako EMI, Championship Music, Sony Music, Supraphon a Universal Music.

"Český hudební trh je zrovna v bodě velkého zlomu, kdy po dekádě poklesů může očekávat konečně růst. Je skvělé, že Google vstupuje s tímto servisem právě k nám a vedle dobře fungujícího YouTube přidá i přímo placený legální servis," říká Tomáš Filip, Managing Director Universal Music Czech Republic.

Uživatelé mohou ode dneška také využít neomezeného přístupu k milionům skladeb a hudebních alb pod názvem Hudba Google Play Naplno. V rámci služby Naplno lze vytvářet interaktivní playlisty (tzv. rádia) podle vybrané skladby nebo interpreta, libovolně doplňovat, odstraňovat a znovu přidávat písničky do seznamu. Také je možné prohlížet doporučení předních hudebních expertů, vyhledávat skladby podle žánru a pomocí funkce 'Okamžitý poslech' poslouchat hudbu, kterou uživatelům služba nabídne na základě jejich oblíbených skladeb.

Přístup do služby Naplno mohou uživatelé získat již dnes a první měsíc ji mohou vyzkoušet zcela zdarma. Měsíční předplatné bude následně činit 149 Kč měsíčně, přičemž do 15. listopadu může kdokoliv využít zvýhodněné nabídky a získat předplatné za 129 Kč měsíčně.

"Jsme nadšeni, že se nám pro uživatele České republiky podařilo zpřístupnit službu Hudba Google Play, a to se všemi dostupnými funkcemi. Ode dneška může každý nezávazně vyzkoušet kouzlo neomezeného přístupu k hudbě včetně bohatého katalogu českých i slovenských interpretů," upřesňuje Michal Zachar, marketingový manažer Googlu, a dodává: "Věřím, že službu díky atraktivně nastaveným podmínkám ocení nejen majitelé Android zařízení, kteří mezi uživateli chytrých telefonů převažují, ale všichni milovníci hudby."

Třetím klíčovým atributem služby je možnost využívat ji jako úložiště a nakombinovat vytvořenou knihovnu s vlastní hudbou. V rámci služby lze nahrát svoji soukromou hudební sbírku v rozsahu až dvacet tisíc oblíbených skladeb, uložit si ji zdarma v cloudu a následně ji streamovat ze svých zařízení.

Hudba Google Play přináší výhody také hudebním vydavatelstvím, ale i stovkám místních nezávislých interpretů a labelů. Umělci mohou prostřednictvím platformy Google Play Artist Hub prodávat svou hudbu fanouškům napřímo. Jednoduše si vytvoří profil, nahrají soubory s hudbou, nastaví si cenu a prodávají. Součástí služby je i standardní zabezpečení ochrany autorských práv.

Služba Hudba Google Play je dostupná pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android v online obchodě Google Play a přes webové rozhraní play.google.com. Vybraná alba a playlisty písní si uživatelé mohou označit a mít je dostupné, i když jsou offline. Zakoupenou hudbu na Google Play lze také stáhnout ve formátu MP3 do počítače nebo do své iTunes knihovny.

Více informací o novince najdete na play.google.com.

NÁZORY
  • no jo .. funguje to :) (jarecek, 01.10.2013 18:44) Reagovat

    prvni desku jsem si koupil deset minut po tom, co jsem prisel domu .. torsten kanzler - n8 rider za 50 kc .. to je presne tak akorat, co jsem si predstavoval .. musicjet a spol .. jdete se bodnout .. google vas tady rozbije na padrt

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na okraj: Vymaže Spotify v Česku konkurenci a naučí Čechy hudbu streamovat? (12.12.2013 10:50)
- MusicJet vydal digitální kolekci českého punku (06.09.2012 18:38)
- iTunes Festival nabídne zdarma koncerty Ushera, Muse a desítek dalších (01.09.2012 16:22)
- Poslechněte si nové album Kristíny již tento víkend exkluzivně na MusicJet! (21.06.2012 16:24)
- Na okraj: Deezer? Co víc si v on-line hudbě přát (25.01.2012 15:19)
- Konkurence pro MusicJet - do Česka vstoupil Deezer s 13 miliony skladeb (25.01.2012 09:41)
- Na okraj: Zápisník šéfredaktorů #5 (13.11.2011 16:19)
- Rozhovory: MusicJet - Záchrana hudebního průmyslu? (08.11.2011 11:00)
- MusicJet: "Nabízíme především komfort" (03.10.2011 21:20)
- MusicJet dorazil už i do Česka (03.10.2011 15:59)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu