Vampire Weekend vyřešili spor s modelkou titulky "Contra"

23.08.2011 12:10 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Vampire Weekend - Contra
© facebook interpreta
Vloni v létě jste možná zaslechli, že slečna z titulky druhé studiové desky "Contra" amerických indie rockerů Vampire Weekend se rozhodla kapelu zažalovat, protože nedala svolení použít fotografii, na níž je zachycena, a o jejím použití se dozvěděla až z plakátů. Spor je nyní vyřešen.

Ann Kirsten Kennis vloni zažalovala kapelu, label XL Recordings a autora fotografie z roku 1983 Toda Brodyho o dva miliony dolarů a tvrdila, že nikdy nepovolila užití své podobizny. Brody podle ní prodal kapele licenci, která skupině povolovala komerční použití fotografie, za pět tisíc dolarů. Vampire Weekend a label proto následně zažalovali jeho, protože zkreslil pravdu a prodal jim práva, která vlastně sám neměl. Za všechny takovéto závazky je tedy právně zodpovědný on.

Server Photo District News před pár dny uvedl, že modelka požádala federální soud v Los Angeles o ukončení řízení, protože se úspěšně dohodla s Vampire Weekend i XL Records. Podrobnosti o vyrovnání nebyly zveřejněny.

Proces s fotografem stále probíhá. U soudu se Brody bude zastupovat sám, protože "přišel o právníky - nesnažil se spolupracovat, ani neplatil". A nejspíše neskončí moc pěkně, a to přestože usilovně bojuje za "pravdu" i na svém webu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY