Black Sabbath se vracejí v původní sestavě, včetně Ozzyho

16.08.2011 22:12 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Black Sabbath
© black-sabbath.com
Asi už nikdo nedoufal, že se legendární zakladatelé metalu a jedna z nejvlivnějších kapel hudební historie, birminghamská hardrocková čtveřice Black Sabbath, dá ještě někdy dohromady a že ještě někdy natočí nové album. Oboje se však nyní a bez jakéhokoli varování stává realitou, alespoň podle novin Birmingham Mail.

Možná i předčasná smrt mimořádného zpěváka Ronnieho Jamese Dia v loňském roce donutila znesvářené strany odložit zbraně a usmířit se. Nebo v tom hrají roli peníze a nepříliš úspěšný projekt Heaven And Hell, tedy sestava Black Sabbath ve složení Dio/Iommi/Butler/Appice, který už nyní logicky nemůže pokračovat? Kdo ví, každý ať si to přebere po svém, každopádně Black Sabbath v původní a nejslavnější sestavě Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward se nyní vrací na scénu.

Kromě turné, které v této sestavě už v minulosti několikrát proběhlo, se však nyní připravuje i zbrusu nové studiové album, na kterém čtveřice pracuje od června. Deska by pak měla vyjít příští rok. Půjde už o devatenácté řadové album formace celkem a deváté s Osbournem za mikrofonem.

Kytarista Tony Iommi pak k tvorbě nového materiálu pro Birmingham Mail dodal: "Opravdu se na to těším a myslím si, že věci, které nyní píšu, jsou opravdu dobré. Je to jako návrat ke starým čaůum a hodně připomínají songy z našich prvních alb." Jediný otazník tak zatím visí nad osobou Billa Warda. Ten od roku 1998, kdy utrpěl infarkt, na tom není zdravotně nejlépe a před několika měsíci podstoupil operaci.

Jakkoli tuto informaci od zmíněných novin převzalo mnoho světových médií, Iommi prostřednictvím svého managementu prohlásil, že s Birmingham Mail nemluvil minimálně dva měsíce. Samotný reunion ale nepopřel. Zda se jedná pouze o kachnu či skutečnost, se tak pravděpodobně dozvíme v následujících dnech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY