Společný koncert Wyntona Marsalise a Erica Claptona vyjde na CD i DVD

15.08.2011 18:12 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Eric Clapton, Wynton Marsalis - Live From Jazz At Lincoln Center
© facebook interpreta
Proslulý newyorský jazzový sál si letos v dubnu užil, když si Wynton Marsalis a Eric Clapton společně zahráli ve Frederick P. Rose Hall, jazzovém koutu Lincoln Centra. Dvojice vyprodaných vystoupení byla tentokrát věnována klasickému blues. Koncerty speciální sestavy, označované jako Wynton Marsalis & Eric Clapton Play the Blues, byly zaznamenány pro CD a CD/DVD "Live From Jazz At Lincoln Center", jež vychází 12. září.

Set nosičů přináší nejen výběr z obou koncertů z 8. a 9. dubna, ale také ze speciálního galapředstavení pro zvané o den dříve. DVD bude navíc obsahovat skladbu "Stagger Lee", kterou legendární bluesman Taj Mahal zahajoval svá sólová vystoupení v rámci této akce. "Chtěli jsme, aby to znělo jako vystoupení lidí, kteří tu muziku prostě znají a milují, nikoli jako nějaký uměle vymyšlený projekt," dodal k dílu Wynton Marsalis.

Aby se to jemu i Claptonovi povedlo, obklopili se na pódiu sestavou Dan Nimmer (piano), Carlos Henriquez (bass), Ali Jackson (bicí), Marcus Printup (trubka), Victor Goines (klarinet), Chris Crenshaw (trombón, zpěv), Don Vappie (banjo) a Claptonův dlouholetý klávesista/doprovázeč Chris Stainton. Koncert tak mohl obsáhnout nejrůznější bluesové styly, od swingujícího kousku Louise Armstronga "Ice Cream" přes W. C. Handyho jižanské "Joe Turner’s Blues" a tulácké "Joliet Bound" až k boogie-woogie "Kidman Blues". Jediný song, který nevybral Eric Clapton, je kultovní "Layla". Vyprosil si ji a zaranžoval basák Henriquez do mimořádně zajímavého výsledku.

Tracklist CD a DVD "Live From Jazz At Lincoln Center" je následující: Ice Cream, Forty-Four, Joe Turner’s Blues, The Last Time, Careless Love, Kidman Blues, Layla, Joliet Bound, Just A Closer Walk With Thee (feat. Taj Mahal), Corrine Corrina (feat. Taj Majal), Stagger Lee (Taj Majal, bonus).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY