Aretha Franklin čelí žalobě svého skladatele

08.08.2011 15:14 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Aretha Franklin
© Reuters
Vydavatelství devětašedesátileté The Queen of Soul Arethy Franklin bylo zažalováno skladatelem Normanem D. Westem, který pro ni v minulých letech napsal několik písní. Spor se týká údajného nepodepsání dohody o užití písně na poslední desce této americké divy.

Paní Aretha vydala letos v květnu po osmileté pauze svou osmatřicátou studiovku nazvanou "A Woman Falling Out Of Love" a pětačtyřicetiletý West před pár dny v Detroitu obvinil její vydavatelství Springtime Publishing Inc. za to, že užití jeho písně "Put It Back Together Again" nebylo právně ošetřeno, a jemu tak vznikla "blíže nespecifikovaná finanční ztráta". Žaloba byla dle Westova právníka podána po jeho několika neúspěšných pokusech vyřešit spor osobně.

"Jsem přinejmenším hluboce zklamaná, že Norman West má takovou nehoráznou drzost podat žalobu proti Springtime Publishing, a to i přes mou osobní pomoc a profesní rady za posledních patnáct let," citoval Arethu Franklin její právník. "Pomohla jsem Normanu Westovi udělat si jméno v hudebním průmyslu, vydělat si na živobytí a v minulosti jsem zařadila několik jeho písní na svá alba," dodala jeho ústy zpěvačka.

Odpověď na její slova od Westa, který ji vnímá "jako mentorku a vůdčí sílu v jeho kariéře", nebo jeho reprezentantů ještě nepřišla. Níže si můžete poslechnout onu zmiňovanou píseň "Put It Back Together Again".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY