Brazilky a brazilec z CSS si došlápnou také na Čecháčky

31.08.2011 15:32 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

CSS (Cansei De Ser Sexy)
© smh.com
CSS, mnohačlenná parta z brazilského Sao Paula, zosobňuje svobodný duch radosti letních festivalů již od svého debutu z roku 2006. I když jsou letní měsíce u konce, atmosféru jejich koncertů si můžete opět zopakovat 23. listopadu v pražském Lucerna Music Baru.

Temperamentní formace má na kontě čerstvou placku "La Liberación", kterou muzikanti nahráli v Sao Paulu a na které jim hostují třeba Ratatat a Bobby Gillespie z Primal Scream, kteří nedávno také v Praze předvedli svůj strhující koncert. Album je spojením anarchie debutové desky s grunge vyzrálostí druhého alba. Kapela na něm vytáhla pár svých skvělých zvukových triků a hraje jí to jako z partesu. Adriano a Lovefoxxx k nahrávce říkají: "Byli jsme na turné celé roky a pak to začalo s managementem trochu skřípat. Po návratu do Sao Paula jsme vyřešili pár problémů a trochu si odpočinuli. Po čase jsme se pořádně vykrmili, byli jsme zas spokojení, zase jsme vypadali k sežrání. Zamilovali jsme se do svých životů. Cítili jsme, že se nám do žil vlévá energie. Inspirace! Po-ho-da!"

Písničky z nového alba CSS "Ruby Eyes", "Rhythm To The Rebels" a titulní skladba desky jsou všechny o tom, že být outsiderem je krása. "Jo, jo... svoboda je ta nejlepší věc na světě," připouští Adriano. "Lidi by se měli osvobodit. Název desky vychází z našich nejlepších pocitů. Serte na všechno, lidi. Shoďte ze sebe šaty a pořádně vohulte CSS z přehrávače! Vylezte ze skříní! Namalujte si zuby načerno!"

Koncert začíná úderem osmé večerní. Vstupenky za 500 Kč (+ poplatky) budou v předprodejích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal od 1. září.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY