Dokument Martina Scorseseho o Georgi Harrisonovi vyjde v říjnu

18.07.2011 14:32 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Living in the Material World: George Harrison
© facebook interpreta
Před časem jsme vás informovali o zbrusu novém dokumentu BBC "Living In The Material World: George Harrison", který režíruje slavný Američan Martin Scorsese. Dokument o životě George Harrisona bude v Anglii k dostání na DVD po 10. říjnu a doprovodí jej i speciální kniha.

O produkci projektu se částečně postarala vdova po kytaristovi The Beatles - třiašedesátiletá Olivia Harrison. Ve snímku se diváci dočkají kromě řady domácích videí i rozhovorů nejen se živými Brouky (Ringo Starrem a Paulem McCartneym), ale například i s Ericem Claptonem, Terrym Gilliamem a Ericem Idlem (z Monty Python), Yoko Ono nebo Philem Spectorem.

"George dělal duševně obrozenou hudbu, slyšeli jsme ji a cítili, a myslím, že proto má v našich životech hodně výjimečné místo. Když jsem dostal nabídku pracovat na tomto filmu, bez váhání jsem se do toho vrhnul. Strávil jsem čas s Olivií, zpovídal jsem jeho (Georgovy) nejbližší přátele, sledoval hromadu záznamů, mnoho z nich nikdy nezveřejněných, a poslouchal jsem tu velkolepou muziku. Byla to radost a zkušenost, jaké si budu navždy vážit," řekl ke snímku Oscarem oceněný Scorsese.

Na dvě části rozdělený film si odbude premiéru na americké kabelové televizi HBO na podzim. V době vydání DVD vyjde i doprovodná kniha, jejíž autorkou je rovněž Olivia Harrison. V knize se dočkáte raritních materiálů jako fotografií, dopisů, kusů Harrisonova deníku a mnoha jiných střípků z jeho života. George Harrison podlehl v roce 2001 rakovině plic.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY