Colours Of Ostrava nabídne poprvé více zahraničních než domácích kapel

13.07.2011 12:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Grinderman
© facebook interpreta
Už ve čtvrtek 14. července v 16 hodin se otevřou brány mezinárodního hudebního festivalu Colours Of Ostrava. Při svém desátém ročníku nabídne poprvé v historii více zahraničních než tuzemských kapel. "Colours se vždy profilovaly jako přehlídka, kam jezdí návštěvníci objevovat zajímavou a vzrušující hudbu z celého světa. Jsem ráda, že letos se tato naše snaha díky nejnabitějšímu a nejdražšímu programu projevila i v počtech jednotlivých kapel," říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu.

Hned první den je toho důkazem - v 18.30 zahájí festival dvouhodinový souboj nejlepších balkánských dechovek Fanfare Ciocarlia a Boban i Marko Marković Orkestar, který nyní s úspěchem objíždí Evropu. K hlavním hudebním lákadlům v dalších dnech patří Nick Cave s projektem Grinderman, Yann Tiersen, skladatel hudby k filmům "Amélie z Montmartu" či "Good Bye, Lenin!", Salif Keita, zpěvák z Mali s nezaměnitelným hlasem, Brendan Perry, polovina dua Dead Can Dance, znovuobnovení hluční Swans, miláčci britské kritiky The Horrors, elektronicko-rockoví Apollo 440, fenomenální trumpetista Jon Hassell a spousta dalších. Českou scénu budou reprezentovat například Tata Bojs, Monkey Business, Nightwork, Divokej Bill nebo bonbonky jako formace Sváteční pop, společný projekt Milana Caise a výtvarníka Petra Nikla, či Lenka Dusilová s Eternal Seekers.

Počet programových položek, které se letos odehrají do neděle na dvanácti venkovních i vnitřních scénách, se vyšplhal na téměř sto padesát. Kromě kapel je tato cifra obohacená také o DJs, divadla, filmy, diskuse, workshopy, dětský program i exkurze po Ostravě či do pivovaru. Centrum Ostravy během Colours navíc ožije novým Festivalem v ulicích.

Festival také bude pokračovat ve snaze zpříjemnit co nejvíce návštěvníkům pobyt. Opět vybuduje druhou lávku přes Ostravici spojující oba areály a tribuny u obou hlavních stageí k sezení. Pro zdravotně znevýhodněné návštěvníky nabídne komplexní program Colours bez bariér. Festival se také opět zapojí do projektu Čistý festival, díky kterému dá lepší možnost návštěvníkům třídit odpad. Ve čtvrtek ve 12 hodin se otevře také stanové městečko a v noci bude posílena MHD v Ostravě. Od pátku bude přichystáno také hlídání dětí a dětský program.

Čtyřdenní i jednodenní vstupenky budou letos k dostání také na místě od čtvrtka 14. července od 12 hodin. Podrobnější informace, přesný program, mapy a další pomocné materiály najdete na www.colours.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY