Paul Weller a Liam Gallagher spojili síly v oděvním průmyslu

12.06.2011 08:39 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Paul Weller
© theonlineticketexchange.com
Poté, co aktivista a kytarista Paul Weller dokončil práce na nové desce, pustil se do zcela odlišné činnosti. Pro módní značku Pretty Green, kterou vlastní Liam Gallagher, má navrhnout celou novou kolekci. Fanoušci ji budou moct obdivovat od 23. června, kdy bude slavnostně uvedena na trh.

Spolupráce mezi oběma umělci je více než symbolická - bývalý frontman Oasis a současný lídr Beady Eye pojmenoval oděvní značku právě po skladbě slavného kytaristy z roku 1980. Podle NME.com má Modfather, jak se Wellerovi už dlouhá léta přezdívá, přichystat šest kousků oděvů včetně svršků s dlouhým rukávem, šátků a kožených bund. A jaký styl můžete očekávat? "Mým hlavním zdrojem inspirace a odkazem je období mezi lety 1968 a 1970. Oblečení je zčásti elegantní, ale současně neformální. Velký důraz kladu na kvalitně odvedenou práci krejčích a prvotřídní materiál," dodal Paul.

Tímto výčtem oblečení ale zdaleka nekončíme. Další zboží se na milovníky módy slavných umělců navalí v zimní kolekci. Má se jednat o daleko rozmanitější škálu oděvů, přesnější detaily jsou však zatím pečlivě tajeny. Oba hudebníci ale neskrývají svůj entuziasmus - Paul Weller ke spolupráci na závěr ještě prozradil: "Chtěl jsem navrhnout svou vlastní řadu už docela dlouho a Pretty Green mi dalo potřebné zázemí."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY