Beseda u Bigbítu letos uvítá čtyřicet kapel ze šesti zemí světa

08.06.2011 17:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Beseda flyer
© facebook interpreta
Fanoušci dobré hudby a kvalitního programu jsou zváni na festival Beseda u Bigbítu, jehož chystaný ročník proběhne od 5. do 6. srpna ve slováckém Tasově. Dramaturgie nestaví na známých jménech či jediné hvězdě, ale namísto toho každoročně umožňuje divákům objevit množství kvalitních interpretů v širokém žánrovém záběru.

Devatenáctá Beseda u Bigbítu uvítá dvě britské kapely - živelné bluesové uskupení Paul Lamb & The King Snakes s jedním z nejlepších evropských hráčů na harmoniku a duo JazZsTepPa, které oživuje hypnotické dubstepové rytmy své hudby hrou na bicí a trombón, a žánrově tak sahá až k drum'n'bassu či jazzu. Zástupcem písničkářských osobností bude letos Lenka Dusilová s kapelou. Z Čech dále přijede třeba alternativní duo Dva oceněné žánrovým Andělem či živelný rockový projekt Romana Holého a Matěje Rupperta Neruda.

Již třetí rok bude návštěvníky po celou dobu festivalu nenápadně provázet patron umění. V rámci doprovodného uměleckého programu Apollónova návštěva se předvedou performance, malba, fotografie, landarty, videoarty, autorská čtení či divadlo. V programu Besedy opět nebude chybět unikátní soutěž písničkářů. Letos poprvé navíc festival podpoří začínající kapely z regionu skrze soutěž Beseda hledá talent. Organizátoři by takto chtěli připomenout rockové kořeny festivalu. Vítězové soutěžní přehlídky Beseda hledá talent, která proběhne 1. a 2. července ve Strážnici, budou moci vystoupit na letošní Besedě u Bigbítu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY